Europos Komisija rengia tvarką, kuri leis reguliuoti ES gaminamų COVID-19 vakcinų eksportą | kl.lt

EUROPOS KOMISIJA RENGIA TVARKĄ, KURI LEIS REGULIUOTI ES GAMINAMŲ COVID-19 VAKCINŲ EKSPORTĄ

Europos Komisija šiuo metu rengia naują tvarką, kuri leis reguliuoti Europos Sąjungoje gaminamų vakcinų eksportą, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerijos teigimu, pagal rengiamą eksporto autorizacijos schemą, vakcinų tiekimui už ES ribų leidimą turės suteikti EK, atsižvelgdama į valstybių narių siūlymus ir vertinimus.

„Tai nėra eksporto draudimas, bet mūsų investicijų apsauga ir skaidrumo mechanizmas. ES valstybės skyrė didelius pinigus vakcinų kūrimui, todėl mes turime žinoti, kur keliauja mūsų užsakytos vakcinos“, – pranešime cituojama Europos sveikatos ir maisto saugos komisarė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides).

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys penktadienį vykusiame nuotoliniame susitikime paragino vakcinos gamintojams taikyti didesnį spaudimą.

„Vakcinacijos strategija yra ne tai, ką mes sakome apie lūkesčius ir tikslus, o tai, kur faktiškai keliauja mūsų vakcinos. Mes raginame taikyti didesnį spaudimą gamintojams ir palaikome ryžtingus EK veiksmus vakcinų tiekimo klausimais“, – per pasitarimą kalbėjo A. Dulkys.

Nuotoliniame susitikime taip pat dalyvavo S. Kiriakides, Vokietijos, Kroatijos, Kipro, Bulgarijos, Graikijos, Nyderlandų ir Slovakijos sveikatos apsaugos ministrai, Europos Komisijos (EK) ir Europos Parlamento atstovai.

MInisterijos teigimu, pasitarimo dalyviai taip pat sutarė, kad reikalingas didesnis viruso atmainų sekvenavimas.

„Vilčių teikia ir kompanijos „Novavax“ vakcinos klinikiniai tyrimai, rodantys aukštą jos efektyvumą. EK atstovai užtikrino, kad saugių ir veiksmingų vakcinų registracija bus atliekama per trumpiausią įmanomą laiką“, – rašoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik

tegul nesityki nusikalstama PSO mafija kad jai pavyks pr ievarta iteisintsi bizni propoguojamo bilgeico ir farm firmos ne s ju di nos suskaiciuotos ir jiems nepavyks zmones paversti nuolankiais avinais taip setonas nori pagrobt zmoniu dvasias tuom prat esdamas savo egzist encija ....

Es

Nereikia jokios vakcinos..daromas biznis.. vaistų nekuria visus bandymus atlieka ant žmonių.. krematoriumai veikia. Numirė sudegė.. osvencimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS