Europos Parlamento vadovas neprieštarauja trumpam britų dalyvavimui iki „Brexit“ | kl.lt

EUROPOS PARLAMENTO VADOVAS NEPRIEŠTARAUJA TRUMPAM BRITŲ DALYVAVIMUI IKI „BREXIT“

  • 0

Didžiosios Britanijos deputatų trumpas dalyvavimas Europos Parlamento darbe, jeigu „Brexit“ procesas būtų pratęstas, netaptų didele kliūtimi, trečiadienį pareiškė EP pirmininkas Antonio Tajani [Antonijus Tajanis].

„Demokratija yra demokratija. Jeigu Jungtinė Karalystė bus valstybė narė (Europos Parlamento) rinkimų dieną – ji išsirinks savo atstovus. Tai yra, juos išrinks Britanijos žmonės. Visa tai man nekelia rūpesčių. Demokratija manęs niekada neišgąsdins“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė A. Tajani..

Jis paaiškino neįžvelgiąs problemos, kad britų kandidatai balotiruotųsi į gegužę vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, nors jų darbas gali trukti neilgai – kol Jungtinė Karalystė išstos iš Bendrijos.

„Kai Jungtinė Karalystė pasitrauks (iš ES), jos atstovai paliks Parlamentą“, – sakė A. Tajani.

Trečiadienį vykstančiame ES viršūnių susitikime Bendrijos lyderiai nagrinėja Britanijos premjerės Theresos May [Terezos Mei] pateiktą prašymą dar kartą atidėti JK išstojimo iš bloko datą, šįkart – iki birželio 30 dienos. Tačiau šįkart išlieka tikimybė, kad lyderiai pasisakys už „Brexit“ atidėjimą daug ilgesniam laikui.

Britanijos vyriausybė nusprendė prašyti ES antrąkart atidėti „Brexit“ datą, šalies parlamentui nesugebėjus pritarti su Briuseliu suderintai išstojimo sutarčiai, taip pat nepriėmus jokio alternatyvaus plano ir nesutikus išstoti be jokio susitarimo.

Iš pradžių numatytas Britanijos išstojimo iš ES kovo 29 dienos terminas jau kartą buvo pratęstas iki balandžio 12 dienos, JK parlamentui tris kartus neparėmus susitarimo, kurį Th. May ir kitų 27 ES šalių lyderiai pasirašė lapkričio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS