Europos Sąjunga siūlo naują sankcijų paketą Rusijai dėl Ukrainos | kl.lt

EUROPOS SĄJUNGA SIŪLO NAUJĄ SANKCIJŲ PAKETĄ RUSIJAI DĖL UKRAINOS

  • 0

Briuselis pasiūlė 11-ąjį sankcijų dėl Rusijos karo Ukrainoje paketą, kuriuo siekiama sumažinti galimą sankcijų vengimą, pirmadienį pranešė Europos Sąjungos atstovas.

„Šiame pakete daugiausia dėmesio bus skiriama sankcijų įgyvendinimui, jų veiksmingumui ir tam, kaip išvengti sankcijų vengimo“, – sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Ericas Mameris (Erikas Mameris).

Pagal šį paketą ES vykdomoji valdžia rekomendavo sustabdyti jautrių technologijų eksportą aštuonioms Kinijos bendrovėms dėl įtarimų, kad šios jas parduoda Rusijai, teigiama dokumente, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Trečiadienį ES ambasadoriai susitiks pradėti diskusijų dėl naujausių pasiūlymų.

Nuo to laiko, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusių metų vasarį pradėjo plataus masto karą Ukrainoje, 27 ES šalys Maskvai taiko precedento neturinčias sankcijas.

Tačiau kai kurie Europos diplomatai pripažįsta, kad blokas jau beveik pasiekė ribą, iki kurios visos ES šalys yra pasirengusios susitarti dėl plataus masto priemonių.

Dabar Briuselis siekia pašalinti jau galiojančių sankcijų spragas.

ES nori apriboti jautrių technologijų, kurios gali būti naudojamos mūšio lauke, pavyzdžiui, mikroschemų, reeksportą į Rusiją per trečiąsias šalis.

Europos pareigūnai skundėsi, kad šalyse, įskaitant Turkiją, Jungtinius Arabų Emyratus ir buvusias sovietines valstybes Kaukaze bei Vidurinėje Azijoje, labai padaugėjo importuojamų prekių, kurioms taikomos sankcijos.

Armėnijos, Irano, Uzbekistano ir JAE bendrovių taip pat įtraukta į sąrašą tų, kurioms Komisija siūlo apriboti eksportą.

Naujaisiais pasiūlymais ES taip pat siekia supaprastinti sudėtingą procedūrą, pagal kurią ji imasi priemonių prieš šalis, įsitraukusias į sankcijų apeidinėjimą.

Gairės: sankcijos, karas Ukrainoje, Europos Sąjunga, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS