A. Fauci: JAV vaikai gali būti pradėti skiepyti iki šių metų pabaigos | kl.lt

A. FAUCI: JAV VAIKAI GALI BŪTI PRADĖTI SKIEPYTI IKI ŠIŲ METŲ PABAIGOS

JAV iki rudens gali pradėti skiepyti vyresnio amžiaus vaikus, o iki šių metų pabaigos arba 2022 m. pradžios skiepų nuo COVID-19 ligos gali sulaukti ir jaunesni vaikai, sekmadienį teigė Baltųjų rūmų aukšto rango patarėjas pandemijos klausimais Anthony Fauci.

Mokyklinio amžiaus vaikų skiepijimas leis milijonams vaikų anksčiau sugrįžti į mokyklas ir palengvins milijonų tėvų, šiuo metu turinčių pasirūpinti savo atžalomis namuose, naštą.

Apie mokslo mokyklose atnaujinimą šalyje kilo daug diskusijų, mokyklų veiklos apribojimai skiriasi, priklausomai nuo valstijų ir šalies regionų. Kai kurios privačios ir religinės mokyklos bus atidaromos anksčiau nei valstybinės, o mokytojai kai kuriuose regionuose protestuoja prieš ankstyvą sugrįžimą prie vaikų mokymo gyvai.

Vis dėlto, Maisto ir vaistų administracijai šeštadienį patvirtinus „Johnson & Johnson“ vakciną, padaugėjo galimybių, kad į mokyklas bus galima sugrįžti anksčiau.

„Dabar turime tris tikrai efektyvias vakcinas“, – ABC laidos „This Week“ metu teigė A. Fauci.

Kol kas nebuvo patikrintas nė vienos iš patvirtintų vakcinų poveikis jaunesnių nei 16 m. vaikų organizmui, tačiau šiuo metu atliekami tyrimai.

Vyresniųjų klasių moksleiviai (14–18 m.) JAV skiepų turėtų sulaukti ateinantį rudenį, NBC žurnalistams sakė A. Fauci.

„Nesu tikras, ar tai bus per pirmąsias mokymosi dienas, vos atsidarius mokykloms, bet maždaug tuo metu“, – teigė jis.

Kol kas dar iki galo nėra surinkti duomenys dėl vakcinų saugumo ir efektyvumo pradinių ir vidurinių mokyklų mokiniams (5–13 m. amžiaus vaikams), taigi, realistiškai vertinant situaciją, vakcinos jie gali sulaukti 2021 m. pabaigoje arba 2022 m. pradžioje, teigė specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kavenskis

jis - vaiku ZUDIKAS....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS