G. Thunberg per Atlantą keliauja į Madridą: ar spės į Pasaulio klimato konferenciją? | kl.lt

G. THUNBERG PER ATLANTĄ KELIAUJA Į MADRIDĄ: AR SPĖS Į PASAULIO KLIMATO KONFERENCIJĄ?

Į Pasaulio klimato konferenciją Madride keliaujanti klimato aktyvistė Greta Thunberg per Atlantą juda lėčiau nei tada, kai plaukė į JAV. „Mes turėjome pristabdyti laivą, kad išvengtume kai kurių gana atšiaurių meteorologinių sąlygų, tačiau dabar vėl sugrįžome prie viso greičio“, – rašė jaunoji švedė tviteryje.

Anot merginos, ji tikisi gruodžio pradžioje pasiekti Portugalijos sostinę Lisaboną. Nuo čia iki Madrido yra dar 600 km. Jei G. Thunberg sės į traukinį, prie kelionės dar prisidės 10 valandų.

16-metė G. Thunberg atgal į Europą grįžta katamaranu. Ji skuba į Senąjį žemyną, nes gruodžio 2-ąją prasidedanti JT klimato konferencija iš Čilės dėl tenykščių protestų buvo perkelta į Madridą.

Klimato aktyvistė iš Švedijos nori dalyvauti konferencijoje ir gruodžio 6-ąją Ispanijos sostinėje organizuojamame dideliame klimato proteste. Ar ji suspės, neaišku. Jos aplinkos duomenimis, viskas priklauso nuo vėjo ir oro. Ar G. Thunberg pavyks, greičiausiai paaiškės tik kitos savaitės pabaigoje.

Praėjus daugiau nei savaitei po to, kai paliko JAV rytinę pakrantę, katamaranas „Vagabonde“ įveikė tik trečdalį atstumo į Europą. Ketvirtadienį laivas Rytų kryptimi plaukė devynių mazgų greičiu.

Plaukdama į JAV, G. Thunberg Atlantą jachta įveikė per 14 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Y

Palikit vaikus ramybej

jei

tai sorosas tai aisku kad megsta turistus o swed b jo kuruojamas o zemaiciugrybautojas taip pamego turizma kadntevynes problem pasiliko kazkur anapus atlanto?......

Kodelkodel

Ji nieko neiveike bet kazkodel visa jos komanda laikoma uz kadro noreciau suzinoti visa aptarnaujanti soroso personala
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS