Graikija tikisi, kad liepos 1-ąją galės pradėti atostogų sezoną | kl.lt

GRAIKIJA TIKISI, KAD LIEPOS 1-ĄJĄ GALĖS PRADĖTI ATOSTOGŲ SEZONĄ

Po pirmųjų koronapriemonių sušvelninimo Graikija turizmo sektoriui suteikė viltį dėl atostogų sezono pradžios liepos pradžioje. „Geriausiu atveju Graikija savo turizmo veiklą galės atnaujinti nuo liepos 1-osios, ir mes dirbame, kad šis tikslas būtų pasiektas“, – pirmadienį interviu amerikiečių TV stočiai CNN sakė Graikijos ministras pirmininkas Kyriakosas Mitsotakisas.

Jis pabrėžė, kad Graikija priims lankytojus tik laikantis „labai specifinių taisyklių“ ir tik tokiu atveju, jei pasaulinė pandemija slūgs. „Sakykime, kad žmonės prieš lipdami į lėktuvą atliks kai kuriuos testus, ir kad jie bus įdėmiai stebimi, tada turistinis potyris tik nežymiai skirsis nuo ankstesnių metų“, – kalbėjo K. Mitsotakisas.

Šiuo metu į Graikiją atvykstantys asmenys yra patikrinami oro uoste ir tada karantinui nuvežami į viešbutį, kol laukia testo rezultatų. Net jei testas neigiamas, asmuo turi 14 dienų užsidaryti Graikijos žinyboms praneštoje vietoje.

Graikijoje, oficialiais duomenimis, patvirtinti tik 2 632 infekcijos atvejai ir 146 mirtys. Vyriausybė planuoja, kad restoranai, kavinės ir viešbučiai tam tikromis sąlygomis veiklą galės atnaujinti birželį.

Nepaisant to, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad turizmo sektoriaus nuostoliai bus milžiniški. Sektorius sukuria 12 proc. BVP. IWF skaičiuoja, kad visas BVP 2020 metais gali sumažėti 10 proc. Nedarbas, vyriausybės duomenimis, gali išaugti iki 20 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS