Graikijos premjeras susilaukė aršios kritikos dėl karantino pažeidimo | kl.lt

GRAIKIJOS PREMJERAS SUSILAUKĖ ARŠIOS KRITIKOS DĖL KARANTINO PAŽEIDIMO

Graikijos Vyriausybei sekmadienį teko gintis nuo kritikos po to, kai ministras pirmininkas Kyriakas Mitsotakis buvo pastebėtas atokioje saloje pietaujantis su dar maždaug 30 žmonių, nepaisant įvesto karantino ir draudimo būriuotis.

Penktadienį Graikijoje įvesti griežtesni apribojimai dėl koronaviruso, įskaitant komendanto valandą nuo 18 val. Susibūrimai privačiose valdose buvo uždrausti jau anksčiau.

Nepaisant apribojimų, K. Mitsotakis šeštadienį valdančiosios partijos parlamentaro Christodouloso Stefanidžio namuose Ikarijos saloje pietavo su dar maždaug 30 žmonių, o nuotrauka, kurioje užfiksuotas premjeras, netrukus išplito socialiniuose tinkluose.

Graikijos opozicijos partijos pasmerkė tokį premjero elgesį.

Socialistų partija KINAL pietus pavadino „provokacija ir Graikijos žmonių įžeidimu“, o buvęs premjeras, pagrindinės opozicijos partijos „Syriza“ pirmininkas Alexis Tsipras apkaltino K. Mitsotakį „darant tai, ko jis nori“.

Savo ruožtu Vyriausybės atstovas Christas Tarantilis apkaltino A. Tsiprą naudojantis „skaldymo ir painiojimo taktika“ ir teigė, kad pietūs vyko „atvirame ore“, o kaukes žmonės nusiėmė tik valgydami.

„Ateityje bus dedamos visos pastangos, kad nedarytume klaidingo įspūdžio“, – sakė Ch. Tarantilis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS