„Hamas“: toliau derėsimės dėl paliaubų Gazos Ruože | kl.lt

„HAMAS“: TOLIAU DERĖSIMĖS DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE

Islamistinis „Hamas“ judėjimas pareiškė, kad tęs derybas su tarpininkaujančiomis šalimis, kol bus pasiektas susitarimas dėl paliaubų su Izraeliu. „Judėjimas tęs derybas su tarpininkais, kad pasiektų susitarimą, atitinkantį mūsų tautos reikalavimus ir interesus“, – trečiadienį pareiškė „Hamas“.

JAV, Kataro ir Egipto atstovai Kaire derasi su „Hamas“ dėl laikinų paliaubų. Izraelis šiuo metu derybose savo delegacijos neturi. Tarpininkai tikisi susitarimo iki musulmonų pasninko mėnesio ramadano, kuris prasidės kovo 10 d.

Grupuotė parodė būtiną „lankstumą“, kad pavyktų pasiekti susitarimą, numatantį „agresijos nutraukimą“ Gazos Ruože, teigiama „Hamas“ pranešime.

Izraelis iki šiol atmetė „Hamas“ reikalaujamas plačias paliaubas ir tolia siekia sunaikinti teroristinę organizaciją. Todėl, Izraelio požiūriu, galimas tik susitarimas dėl laikino ugnies nutraukimo.

„Hamas“ dar kartą apkaltino Izraelį priešinantis ilgalaikėms paliauboms, pasitraukimui iš Gazos Ruožo ir žmonių aprūpinimui teritorijoje.

Abi pusės derasi ne tiesiogiai tarpusavyje, o per tarpininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NUOMONĖ

Ar Jums neatrodo,kad visoms kaiminystėje esančioms Tautoms gali ir įpatingai Palestinai pasibaigti kantrybė ir padaryti žydijai jų galutinį holokaustą Hitlerio metodais.Jūs zydeliai save laikote išskirtine tauta--taip Jūs išskirtiniai savo melu,godumu,klasta ir neapykanta kitoms tautoms. Jaučiatės labai susireikšminę,nors gyvenate svetimose valstybėje,bet elgetės ,kaip būtumėte vienašališki šeimininkai.Įpatingai jaučiatės apmelavę, apgavę,paniekinę ir pažeminę kitą tautą/Jus gal paveikė tarnystė ir ten vykdomas Jūsų tautos pokarinis teroristinis teroras KGB struktūrose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS