„Hamas“ vadovas atvyko į Kairą derėtis dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože | kl.lt

„HAMAS“ VADOVAS ATVYKO Į KAIRĄ DERĖTIS DĖL UGNIES NUTRAUKIMO GAZOS RUOŽE

  • 2

„Hamas“ lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė) antradienį atvyko į Kairą derėtis su Egipto pareigūnais, pranešė kovotojų grupuotė, praėjus kelioms dienoms po to, kai tarpininkai pareiškė, kad naujų paliaubų su Izraeliu perspektyvos sumažėjo.

Katare gyvenantis „Hamas“ politinio biuro vadovas „diskutuos su Egipto pareigūnais apie politinę padėtį ir situaciją vietoje“, sakoma pareiškime.

Delegacija taip pat aptars „pastangas sustabdyti agresiją, suteikti pagalbą piliečiams ir pasiekti palestiniečių tikslus“.

Nors praėjusią savaitę įvyko daugybė susitikimų su Izraelio ir „Hamas“ derybininkais, Egipto, Kataro ir JAV tarpininkai nepadarė jokios pažangos siekdami sustabdyti daugiau kaip keturis mėnesius besitęsiančias kovas.

„Pastarųjų kelių dienų tendencijos nėra labai daug žadančios“, – šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijoje sakė Kataro ministras pirmininkas šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis).

Šeštadienį paskelbtame pareiškime I. Haniyeh pakartojo „Hamas“ reikalavimus, nors kai kuriuos iš jų Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) atmetė kaip iliuzijas.

Reikalaujama nutraukti ugnį, Izraeliui pasitraukti iš Gazos Ruožo, nutraukti vykdomą teritorijos blokadą ir suteikti saugų prieglobstį šimtams tūkstančių perkeltų palestiniečių civilių.

Karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais skaičiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 29 tūkst. 195 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arijas

Baisios būtybės tie "azijiečiai".

Jonas

Problema-diedukas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS