„Hezbollah“ lyderis perspėjo Izraelį nekariauti su Libanu | kl.lt

„HEZBOLLAH“ LYDERIS PERSPĖJO IZRAELĮ NEKARIAUTI SU LIBANU

  • 3

Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) trečiadienį perspėjo Izraelį nekariauti su Libanu, praėjus dienai po to, kai per numanomą Izraelio smūgį buvo nužudytas antrasis pagal svarbumą „Hamas“ pareigūnas grupuotės tvirtovėje Beirute.

„Jei priešas užsimanys pradėti karą prieš Libaną, mes kovosime be jokių suvaržymų, taisyklių, ribų ir apribojimų“, – sakė H. Nasrallah per televiziją transliuojamoje kalboje.

„Mes nebijome karo“, – pridūrė jis.

Per beveik tris mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą Gazos Ruože Izraelio kariuomenė taip pat susišaudo su palestiniečių kovotojų ir Irano sąjungininke „Hezbollah“.

Libano pareigūnai ir „Hamas“ apkaltino Izraelį, kad antradienį pietiniame Beiruto priemiestyje nužudė Salehą al Arouri (Salehą Arurį) ir dar šešis žmones.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris) tiesiogiai nekomentavo nužudymo, tačiau vėliau sakė, kad kariuomenė yra „labai gerai pasirengusi bet kokiam scenarijui“.

Šis išpuolis pakurstė nuogąstavimus, kad karas Gazos Ruože gali peraugti į platesnį regioninį konfliktą, nes S. al Arouri yra svarbiausias asmuo, žuvęs nuo spalio, kai Gazos Ruože prasidėjo kovos. Be to, jis žuvo per pirmąjį Izraelio smūgį Libano sostinėje nuo karo pradžios.

H. Nasrallah išpuolį pavadino „svarbiu ir pavojingu nusikaltimu“, kuris „neliks neatsakytas ir nenubaustas“, ir pakartojo „Hezbollah“ antradienį išsakytą grasinimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rimtas

Bičas su rankšluosčiu ant galvos

O kam drausti?

Tegu kariauja. Greičiau išnaikins visas žydes. Tik neužmiršti reikia embrionų bankų. Nuo ten reikia pradėti. Ir tegu jie sau kariauja.

Tiesiai

Šunys loja, o IZRAELIS eina į priekį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS