Į įkalinimo įstaigą Arktyje perkeltas A. Navalnas: jaučiuosi gerai | kl.lt

Į ĮKALINIMO ĮSTAIGĄ ARKTYJE PERKELTAS A. NAVALNAS: JAUČIUOSI GERAI

  • 36

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas antradienį pareiškė, kad jaučiasi gerai po daugiau nei dvi savaites trukusio perkėlimo į kitą įkalinimo įstaigą Arktyje.

„Nesijaudink dėl manęs. Man viskas gerai. Man visiškai palengvėjo, kad pagaliau tai įvyko“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė jis.

Kiek anksčiau JAV valstybės departamentas nurodė, kad vis dar yra susirūpinęs dėl Rusijos opozicijos lyderio gerovės ir jo kalinimo sąlygų.

A. Navalnas, kuris 2021 metais buvo įkalintas po to, kai išgyveno pasikėsinimą nunuodyti, anksčiau Rusijoje organizavo didžiulius antivyriausybinius protestus.

Iš pradžių A. Navalnas buvo kalinamas pataisos kolonijoje IK-6, esančioje už maždaug 250 km į rytus nuo Maskvos, Vladimiro regione.

Rugpjūtį teismas netoli Maskvos esančiame kalėjime jam skyrė naują 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų ekstremizmu ir nurodė jį perkelti į griežtesnio režimo kalėjimą.

A. Navalnas tinkle „X“ pareiškė, kad šeštadienį buvo atvežtas į Arkties kalėjimą, o pirmadienį jį aplankė advokatas.

„Nesitikėjau, kad mane čia kas nors ras iki sausio vidurio“, – sakė jis ir pridūrė, kad aplink praktiškai nieko nėra, tik sniegas.

„Deja, šiaurinių elnių nėra, bet yra didžiuliai pūkuoti ir labai gražūs aviganiai“, – pareiškė opozicijos lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

na

man visai neėdomu kaip ten perkeltas tas Navalnas...man įdomiau, kad Lietuvoje įkalintas Seimo narys Gapšys gali dirbti iš kalėjimo, vat čia tai naujiena...ant Lietuvos...visoje ES tokio cirko niekas negirdėjo..

Petrutė

Įdomu ,gydėsi Vokietijoje ir ten galėjo pasilikti. Tik kažkodėl užsišiko gryžti į ruskyną ,nors žinojo ,kad ten jį pasodins.

Kas sukelia karus? Valdžia ir politikieriai

Ateis laikas, kai istorija ant vieno medžio šakų pakabins ir Putiną ir žydelį Z elenskį, kaip pakabino Hitlerį ir Staliną už pražudytus vyrus, moteris,senelius ir vaikus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS