Į kasmetinę religinę šventę Ukrainoje atvyko jau daugiau nei 20 tūkst. žydų | kl.lt

Į KASMETINĘ RELIGINĘ ŠVENTĘ UKRAINOJE ATVYKO JAU DAUGIAU NEI 20 TŪKST. ŽYDŲ

  • 0

Ukrainos valdžios institucijos pranešė, kad į šalies centre esantį Umanės miestą atvyko daugiau kaip 20 tūkst. žydų piligrimų, kurie, nepaisydami perspėjimų nevykti, čia minės religinę šventę.

Kasmet tūkstančiai žydų ortodoksų iš Izraelio ir kitų šalių atvyksta į Umanę, kuri yra viena iš chasidizmo judėjimo gimtinių, švęsti žydų Naujųjų metų šventės Roš Hašanos.

Iškilmės vyks dėl karo sugriežtinto saugumo sąlygomis.

„Rugsėjo 14 dienos rytą Umanėje jau yra apie 22 tūkst. chasidų piligrimų, daugiausia iš Izraelio, Jungtinių Valstijų ir kelių Europos šalių“, – sakė Čerkasų regiono administracijos vadovas Ihoris Taburecas.

„Šventės metu saugumą užtikrins apie 1 tūkst. teisėsaugos pareigūnų. Parengėme dar 24 slėptuves. Svarbiausia, įrengėme betonines mobilias slėptuves“, – sakė jis.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, Kyjivas ragina piligrimus nevykti į Umanę, kuri yra vienas iš Maskvos taikinių. Balandį per Rusijos smūgį daugiabučiui ten žuvo daugiau kaip 20 civilių.

„Šiuo metu padėtis Umanėje stabili ir kontroliuojama. Mūsų saugumo ir gynybos pajėgos dirba sustiprintu režimu“, – sakė I. Taburecas.

Jis pridūrė, kad, be Ukrainos teisėsaugos pareigūnų, maldininkų lankomos vietos rajone patruliuoja Izraelio policijos pareigūnai.

Umanė jau maždaug 200 metų yra piligrimų traukos vieta. Tai vieno iš žydų chasidų judėjimo įkūrėjų, rabino Nachmano Braclaviečio, gimtinė.

Gairės: Ukraina, Umanė, žydai, Naujųjų metų šventė, Roš Hašanos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS