Į Maršalo Salas atplaukė kokaino prikrautas „laivas vaiduoklis“ | kl.lt

Į MARŠALO SALAS ATPLAUKĖ KOKAINO PRIKRAUTAS „LAIVAS VAIDUOKLIS“

Maršalo Salų policija apleistame laive, kurį didelės bangos išmetė į krantą viename atokiame atole, rado didžiausią per šios Ramiojo vandenyno salų valstybės istoriją kokaino krovinį.

Manoma, kad laivas vandenyne galėjo dreifuoti ne vienus metus.

Generalinis prokuroras Richardas Hicksonas sakė, kad 5,5 m stiklo pluošto laivas praėjusią savaitę buvo rastas Ailuko atole. Viename skyriuje po laivo deniu buvo 649 kg kokaino.

Pasak R. Hicksono, laivas tikriausiai dreifavo per visą Ramųjį vandenyną iš Centrinės ar Pietų Amerikos. „Jis galėjo dreifuoti metus ar dvejus“, – pridūrė jis.

Policija pranešė, kad po kilogramą narkotikų buvo sudėta į paketus, ant kurių buvo užrašytos raidės KW. Pasak pareigūnų, visi kvaišalai antradienį buvo sudeginti, išskyrus du paketus – jie bus perduoti ištirti JAV Kovos su narkotikais administracijai (DEA).

Maršalo Salas su Ramiojo vandenyno srovėmis neretai pasiekia nuolaužos iš Amerikos žemynų. Pastaruosius du dešimtmečius Maršalo Salų pakrantėse randama daug narkotikų, bet naujausias radinys yra kol kas didžiausias.

Teisėsaugos pareigūnai turi įvairių teorijų dėl šių narkotikų kilmės. Manoma, kad juos palieka pavojuje atsidūrę ar sučiupti kontrabandininkai, kad jie gali būti pametami per audras.

2014 metų sausį į Maršalo Salų krantą buvo išmestas Salvadoro žvejys Jose Alvarenga, kuris 13 mėnesių anksčiau išplaukė iš Meksikos vakarinės pakrantės su kompanionu. Pastarasis kelionės metu mirė.

Po incidento su J. Alvarenga Havajų universiteto mokslininkai kompiuteriais sumodeliavo 16 galimų dreifavimo iš Meksikos pakrančių kelių ir išsiaiškino, kad beveik visi jie baigiasi prie Maršalo Salų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS