Įdomiausios vietos Jungtinėje Karalystėje Naujųjų sutikimui | kl.lt

ĮDOMIAUSIOS VIETOS JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE NAUJŲJŲ SUTIKIMUI

  • 0

Metų sandūroje daugybė žmonių kyla nuo šventinių stalų ir traukia ten, kur yra į ką pasižvalgyti. Jungtinėje Karalystėje, kaip ir kitose šalyse, yra išskirtinių vietų, garsėjančių įspūdingais naujų metų sutikimais, pritraukiančiais minias, rašo anglija.today.

Kuo šios unikalios vietos ypatingos?

Vienur žmones traukia įspūdingi, fejerverkų sukuriami vaizdai vidurnakčio danguje, kitur – ilgametės tradicijos ir persirengėlių minios arba senovinės apeigos.

Žinoma, daugiausiai žmonių Naujuosius sutinka šeimos ir draugų apsuptyje, savo namų aplinkoje, tačiau kasmet daugėja tokių, kurie metų sandūroje keliauja vaikydamiesi nepakartojamus vaizdus bei įspūdžius.

Turizmo specialistai JK išskyrė vietas, kuriose Naujųjų sutikimas laikomas įspūdingiausiais reginiais.

Edinburghas, Hogmanay festivalis

Škotijos sostinėje švęsti pradedama gruodžio 30-ąją ir baigiama sausio 1-osios vakare. Senamiesčio gatvėse pilna įvairių renginių – koncertų, laisvalaikio pramogų, senųjų tradicijų demonstravimo. Tiesa, nemažai pramogų yra mokamos. Žinoma, vidurnaktį laukia įspūdingas fejerverkas.

St Ivesas, Cornwallis

Pietinėje Anglijoje, ant jūros kranto įsikūręs miestelis garsėja savo naujametiniu renginiu paplūdimyje – jis primena Heloviną, mat daugelis žmonių persirengia įvairiausiomis baidyklėmis ir linksminasi pajūryje. Fejerverkai čia ypatingi tuo, kad jie atsispindi jūros vandenyje, o tai sudaro nepamirštamą vaizdą.

Allendale’o senovinė eisena

Šiaurinėje Anglijoje, už 25 mylių į Vakarus nuo Newcastle’o esančiame Allendale Naujųjų sutiktuvės garsėja tradicija, kurios pradžios niekas neatsimena – vidurnaktį centrine miesto gatve žygiuoja vyrai, ant galvos nešdami statines su degančia derva. Paslaptingas, archajiškas vaizdas, kurio niekur kitur nepamatysite.

Primrose kalva, Londonas

Daugelis gyvenančių Londone lietuvių tikriausiai žino šią vietą. Kalva pasiekiama viešuoju transportu, ant jos erdvu, o šventiniai sostinės fejerverkai – kaip ant delno. Žinoma, nemokamai.

Skye sala

Viena iš atokiausių vietų JK, vakarinėje Škotijos pakrantėje (už 150 mylių nuo Aberdeeno). Kuo ji ypatinga? Šioje vietoje naktį galima grožėtis itin žvaigždėtu dangumi. Tiesa, Škotijoje dangus dažnai būna apsiniaukęs, tad galite likti neišvydę šio reginio. Tačiau šį trūkumą kompensuotų įspūdingi salos kraštovaizdžiai, kuriais galite gėrėtis dieną.

Flamboroughe – vikingų laikų priminimas

Rytų Anglijoje, už 25 mylių nuo Hullo nutolusiame miestelyje gruodžio 31-osios vakare žmonės renkasi į pajūrį, kurį juosia įspūdingos uolos, kuriame vyksta kasmetinis ugnies festivalis. Ten vikingais persirengę renginio dalyviai suka virš galvų ugnies kamuolius ir galiausiai padega medinį laivą – taip su senaisiais metais išvaromos piktosios dvasios ir prikviečiamos gerosios. Sakoma, kad ši tradicija siekia vikingų laikus.

Pėščiomis po Knole parką

Kento grafystėje, vos už kelių mylių nuo Maidstone’o miesto esančiame parke kasmet paskutinę metų dieną renkasi žmonės, kurie Naujuosius sutinka žygiuodami po valstybės saugomą gamtos kampelį, savo kelyje galima sutikti laukinių gyvūnų (ne plėšrūnų!). Šiek tiek baugoka, tačiau žavu. Žygeivius lydi gidas. Parkas pasiekiamas viešuoju transportu iš Londono. Patariama šiltai apsirengti, pasiimti karšto gėrimo termosus, užkandžių.

Fejerverkai centriniame Londone

Sakoma, kad kasmet šis reginys centrinėje dalyje sutraukia milijonus žiūrovų. Pažiūrėti tikrai yra į ką: vidurnaktį suskambus „Big Benui“ Temzės pakrantėje ir nuo apžvalgos rato „London Eye“ į dangų kyla vieni iš įspūdingiausių fejerverkų visame pasaulyje.

Trūkumai – apmokestintas įėjimas į renginio zoną, spūstys atvažiuojant ir išvažiuojant.

Žinoma, šį vaizdą galima stebėti ir per televiziją, tačiau iš ekrano neįmanoma pajusti didingos atmosferos, sukuriamos renginio vietoje. Vis dėlto, tai vienas iš įspūdingiausių Naujųjų sutikimų planetoje!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS