Indijos policija dėl ginklų areštavo JAV laivo įgulą | kl.lt

INDIJOS POLICIJA DĖL GINKLŲ AREŠTAVO JAV LAIVO ĮGULĄ

  • 0

Indijos policija penktadienį dėl ginklų ir šaudmenų be reikiamų leidimų gabenimo Indijos vandenyse areštavo ir apklausė 33 žmones iš laivo, kurį eksploatuoja viena JAV kovos su piratavimu kompanija, praneša žiniasklaida.

Indijos pakrančių apsaugos pareigūnai tą laivą prie Indijos krantų sustabdė spalio 12 dieną, o radę ginklų bei šaudmenų, jį sulaikė ir nulydėjo į pietinį Tutikorino uostą.

Tada policija pradėjo tyrimą dėl „Seaman Guard Ohio“ 10 įgulos narių ir 25 apsaugininkų veiklos. Laivas yra registruotas Siera Leonėje ir priklauso JAV įsikūrusiai laivybos saugumo firmai „AdvanFort“.

Tie 35 asmenys, tarp kurių yra britų, estų, ukrainiečių ir indų, buvo sulaikyti penktadienį, dėl maždaug 35 automatų ir maždaug 5,6 tūkst. šovinių, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI).

33 iš jų buvo atvežti į vietos policijos nuovadą apklausti, o du liko laive, remdamasi šaltiniais policijoje pranešė PTI.

Įgula nevedė tų ginklų žurnalo ir neturėjo reikiamų leidimų gabenti juos Indijos vandenyse, nurodė televizija NDTV, kuri taip pat neatskleidė savo šaltinių tapatybės.

Šis incidentas įvyko po pernai Indijoje kilusio triukšmo dėl dviejų prie Indijos pietvakariuose esančios Keralos valstijos krantų nušautų indų žvejų, kuriuos, kaip teigiama, nukovė du italų jūrų pėstininkai.

Pietinis Indijos regionas yra netoli svarbių prekybos kelių, jungiančių Aziją ir Europą, ir kai kurie prekiniai laivai dabar plaukioja su ginkluotais apsaugininkais, kad atbaidytų piratus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS