Iranas po laivo „sabotažo“ svarsto „visas galimybes“ | kl.lt

IRANAS PO LAIVO „SABOTAŽO“ SVARSTO „VISAS GALIMYBES“

Teheranas „svarsto visas galimybes“ reaguoti į iraniečių laivo užpuolimą Viduržemio jūroje, dėl kurio kaltina Izraelį, pirmadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija.

Irano žiniasklaidos priemonių pranešimuose sakoma, kad kovo 10-ąją detonavus sprogstamajam įtaisui buvo apgadintas "Europos link" plaukęs krovininis laivas „Shahr e Kord“, priklausantis grupei „Islamic Republic of Iran Shipping Lines“ (IRISL).

„Atsižvelgiant į sabotažo vietą yra visos priežastys manyti, kad už šios operacijos stovi okupacinis režimas Jeruzalėje“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Saeedas Khatibzadeh (Saidas Chatibzada), pavartodamas Irano valdžios formuluotę Izraeliui apibūdinti.

„Agresyvus [Izraelio] elgesys paremia šią prielaidą“, – spaudos konferencijoje Teherane sakė atstovas.

„Natūralu, kad Irano Islamo Respublika svarsto visas galimybes prieš bet kokias šalis, jei bus įrodytas jų dalyvavimas šioje sabotažo operacijoje“, – pridūrė jis.

Likus mažiau kaip dviem savaitėms iki „Shahr e Kord“ užpuolimo Izraelis apkaltino jo nepripažįstantį nesutaikomą priešininką Iraną atakavus vieną izraeliečių laivą Omano įlankoje. Teheranas šiuos kaltinimus griežtai paneigė.

Kovo 11 dieną paskelbtame straipsnyje, kuriame cituojami JAV ir Artimųjų Rytų valstybių pareigūnai, laikraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad Izraelis nuo 2019 metų pabaigos taikėsi į mažiausiai tuziną laivų, plaukusių į Siriją ir daugiausia gabenusių Irano naftą.

Pasak laikraščio, žydų valstybė prieš laivus naudoja tokius ginklus kaip jūrinės minos.

Atsakydamas į naujienų agentūros AFP klausimą Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas (Benis Gancas) praėjusią savaitę nurodė: „Mes nekomentuojame užsienio žiniasklaidos pranešimų.“

Izraelis Iraną laiko grėsme savo egzistavimui ir kaltina jį siekiant susikurti branduolinį arsenalą, nors Teheranas tai neigia.

Jungtinės Valstijos 2020 metų viduryje įtraukė IRISL į juoduosius sąrašus dėl to, ką Valstybės departamentas vadina krovinių, susijusių su Irano raketų ir branduoline programomis, transportavimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Onanimui

Kai smogs Amerika ozkapisiams,ir vatnykai kai ka pajus.Chuilo mazu maziausia atsistadysins,kad spetu muila i kitaicus isnesti.

Anonimas

Vietoj to kad smogtu banditams is Amerikos sitie pridurkai SVARSTO.

Anonimas

Iranas ir Rusija-du pasaulio valstybiu ivardijami teroristiniais rezimai.Pirmajame ozkapisiams vadovauja mulu mula,nes jiems renkamos valdzios ir civiliniu istatymu nereikia-uztenka sariato-ju biblijos.Ruskyne vatnykams vadovauja naujas caras,buves kgb-istas,nes ruskiams irgi demokratijos ir laisviu nereikia-uztenka per dien pobedy parodyti nauju kledaru ir propagandos,kad visi ju bijo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS