Irane ir Irake į gatves išėjo tūkstančiai žmonių išreikšti paramos palestiniečiams | kl.lt

IRANE IR IRAKE Į GATVES IŠĖJO TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ IŠREIKŠTI PARAMOS PALESTINIEČIAMS

  • 1

Irane ir Irake penktadienį į gatves išėjo tūkstančiai žmonių išreikšti paramos palestiniečiams, tęsiantis kruvinoms kovoms tarp Izraelio ir kovotojų grupuotės „Hamas“.

Teherane demonstrantai mojavo Irano, Palestinos ir „Hezbollah“ vėliavomis ir laikė plakatus su užrašais „Šalin Ameriką“ ir „Šalin Izraelį“, sakė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Panašūs mitingai vyko ir kituose Irano miestuose, kur buvo deginamos JAV ir Izraelio vėliavos.

Tuo pat metu tūkstančiai irakiečių išėjo į Bagdado gatves, pranešė valstybinė televizija.

„Okupacijai ne! Amerikai ne!“ – skandavo demonstrantai, susirinkę Tahriro aikštėje po to, kai šiitų lyderis Moqtada Sadras (Moktada Sadras) paragino surengti demonstraciją už Gazą ir prieš Izraelį, pranešė AFP žurnalistas.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. „Hamas“ kovotojai Izraelyje nužudė 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė apie 150 įkaitų. Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių gyvybių.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą, ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Irane..Irake ,kad isejo arabai arabus remt

nieko nuostabaus ..bet kad EURO SOJUZE isejo desimtys tukstanciu paremt Palestina tai jau daug ka pasako, o Prancuzijoj Paryziuj isejus y gatves simtatukstantinem islamistu arabu gaujoms protestuojant pries Gazos ruoze zydu zudomus arabus ,buvo panaudotos vandens patrankos ,suimta desimtys arabu ... manau neuzilgo galimas ir suveztu y ES arabu islamistu teroristines atakos pries visus ES zmones ,ir sukeltas piolietinis karas ES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS