Iranietės pirmą kartą po kelių dešimtmečių bus įleidžiamos į futbolo stadioną | kl.lt

IRANIETĖS PIRMĄ KARTĄ PO KELIŲ DEŠIMTMEČIŲ BUS ĮLEIDŽIAMOS Į FUTBOLO STADIONĄ

Irano moterys ketvirtadienį pirmą kartą po kelių dešimtmečių bus įleidžiamos į futbolo stadioną stebėti rungtynių, Tarptautinei futbolo federacijai (FIFA) pagrasinus suspenduoti Islamo Respubliką dėl prieštaringai vertinamos politikos „tik vyrams“.

Iranas žiūrovių moterų į futbolo ir kitus stadionus neįleido maždaug 40 metų. Dvasininkai įrodinėja, kad jas reikia apsaugoti nuo tenykštės vyriškos atmosferos ir pusnuogių vyrų vaizdų.

FIFA praėjusį mėnesį nurodė Iranui be apribojimų įleisti moteris į stadionus. Direktyva buvo išleista po to, kai viena sirgalė, kuri buvo persirengusi vaikinu, kad galėtų stebėti rungtynes, iš baimės būti įkalinta padegė save ir mirė.

Moterys suskubo pirkti bilietus į ketvirtadienį Teherano stadione „Azadi“ vyksiančias atrankos į 2022 metų pasaulio čempionatą rungtynes su Kambodža.

Pirmieji bilietai buvo išgraibstyti mažiau nei per valandą, o papildomi bilietai – irgi labai greitai, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sporto ministerija nurodė, kad 100 tūkst. žiūrovų talpinantis stadionas, kurio pavadinimas persų kalba reiškia „Laisvė“, yra pasirengęs priimti dar daugiau moterų.

Tarp 3,5 tūkst. bilietus įsigijusių moterų yra futbolo žurnalistė Raha Poorbakhsh (Raha Purbachš).

„Vis dar negaliu patikėti, kad tai įvyks, nes po visų darbo šioje srityje metų, rungtynių stebėjimo per televiziją, dabar galiu patirti viską asmeniškai“, – naujienų agentūrai AFP sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS