Iranui atnaujinus urano sodrinimą Fordo komplekse, JAV ragina imtis veiksmų | kl.lt

IRANUI ATNAUJINUS URANO SODRINIMĄ FORDO KOMPLEKSE, JAV RAGINA IMTIS VEIKSMŲ

JAV ketvirtadienį pareiškė, kad, Iranui atnaujinus urano sodrinimą Fordo branduoliniame komplekse, privalu imtis „rimtų veiksmų“.

Irano atominės energijos organizacija ketvirtadienį pranešė, kad, dienai prasidėjus, inžinieriai į sodrinimo centrifugas pradėjo tiekti urano heksaflorido dujas. Tuo Teheranas pažeidė 2015-ųjų susitarimą.

„Iranui plečiant ginklavimuisi artimą veiklą, kyla nerimas, kad Iranas siekia turėti pasirinkimą vykdyti staigų branduolinį persilaužimą, – teigė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo. – Atėjo laikas visoms tautoms atmesti režimo branduolinį šantažą ir imtis rimtų veiksmų padidinti spaudimą (Teheranui). Iranas, imdamasis nuolatinių ir daugkartinių branduolinių provokacijų, tiesiog prašosi atsakomųjų veiksmų.“

M. Pompeo taip pat pabrėžė, kad „pastarieji, įtampą didinantys, Irano branduoliniai veiksmai atspindi režimo siekį – šantažuoti tarptautinę bendruomenę, kad ši priimtų Irano smurtą ir terorą“.

„Tarptautinės bendruomenės narės, pagrįstai susirūpinusios dėl pastarųjų Irano išpuolių ir provokacijų, turėtų gerai įsivaizduoti, kaip Iranas elgtųsi, turėdamas branduolinį ginklą“, – sakė M. Pompeo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sluota

Ar neaisku, kad, jei Iranas neklauso tarptautiniu organizaciju, laikas ten daryti tvarka. Teroristas su branduoliniu ginklu, tai tas pats, kaip bezdzione su granata.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS