„Iraqi Airways“ skelbia savaitei stabdančios skrydžius į Minską | kl.lt

„IRAQI AIRWAYS“ SKELBIA SAVAITEI STABDANČIOS SKRYDŽIUS Į MINSKĄ

  • 1

Irako oro linijų kompanija „Iraqi Airways“ skelbia savaitei stabdančios skrydžius į Minską.

Apie tai ji įmonės paskyroje „Facebook“ pranešė ketvirtadienį vakare.

Keleiviams pateiktame pranešime teigiama, kad skrydžiai į Baltarusijos sostinę atšaukiami savaitei nuo rugpjūčio 5 dienos.

Vis dėlto, penktadienį Minsko oro uostas savo tinklalapyje pranešė, kad „Iraqi Airways“ lėktuvas Baltarusijos sostinėje nusileido.

Tai patvirtinta ir tinklalapis flightradar24.com, kuriame galima realiu laiku stebėti lėktuvų skrydžius. Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas (Martinas Hatas) trečiadienį BNS teigė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.

ES pastaruoju metu įsitraukusi į derybas su Bagdadu, siekiant sugrąžinti neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius irakiečius į kilmės šalį bei įtikinti Iraką sumažinti skrydžių apimtis į Minską.

Remiantis Minsko oro uosto ir „Iraqi Airways“ interneto svetainėse pateikta informacija, keleivinius skrydžius Irako oro linijos artimiausiu metu ketino vykdyti ne tik iš Bagdado, bet ir dar trijų miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

xxx

Koks stabdo,11.40 Iraqi Airways lėktuvas Baltarusijos teritorijoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS