Iškart po Vokietijos ministrės vizito Rusija smogė Charkivui | kl.lt

IŠKART PO VOKIETIJOS MINISTRĖS VIZITO RUSIJA SMOGĖ CHARKIVUI

Rusija vėlai antradienį smogė Ukrainos rytuose esančiam Charkivui, praėjus vos kelioms valandoms po netikėto Vokietijos užsienio reikalų ministrės ir jos kolegos ukrainiečio apsilankymo šiame mieste, pranešė regiono gubernatorius.

Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) savo iš anksto neskelbtoje kelionėje pažadėjo tolesnę Vokietijos paramą Kyjivui, tačiau Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba pareiškė, kad Berlyno atsisakymas siųsti jo šaliai kovinius tankus kainuoja žmonių gyvybes.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) neseniai sutiko aprūpinti Ukrainą pėstininkų kovos mašinomis „Marder“, kurių Kyjivas jau seniai siekė kovai su Rusijos invazija.

Tačiau Berlynas iki šiol atsisako tiekti Ukrainai pažangesnius kovinius tankus „Leopard“. D. Kuleba, lydėjęs A. Baerbock į Charkivą, dar kartą paragino Vokietiją atsiųsti šių tankų.

Pasak jo, „kuo ilgiau užtruks sprendimo priėmimas, tuo daugiau žmonių mirs“.

„Neabejoju, kad Ukraina gaus vokiškų tankų „Leopard“. Manau, kad Vokietijos vyriausybė kažkur giliai širdyje supranta, kad šis sprendimas bus priimtas ir tankų bus perduota Ukrainai“, – teigė D. Kuleba.

Karo metu Charkivas yra smarkiai bombarduojamas, tačiau Ukrainai pernai per kontrpuolimą atkovojus šią teritoriją iš Rusijos pajėgų, fronto linija pasistūmėjo į rytus.

„Likite slėptuvėse. Okupantai vėl bombarduoja!“ – „Telegram“ platformoje perspėjo regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas. Kelis sprogimus mieste girdėjo ir naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Antradienį A. Baerbock – aukščiausio rango Vakarų pareigūnė, apsilankiusi Charkive – pažadėjo tolesnę vokiečių paramą Kyjivui.

„Visose Ukrainos dalyse, nuo Charkivo iki Chersono ir Kyjivo, žmonės turi žinoti, kad gali tikėtis mūsų solidarumo ir paramos“, – teigė ji.

Ministrė pabrėžė, kad Vokietija ir toliau tieks ginklus, „kurių Ukrainai reikia norint išvaduoti savo piliečius, vis dar kenčiančius nuo Rusijos okupacijos teroro“.

A. Baerbock atsivežė „papildomos pagalbos paketą“ – elektros generatorių, 20 mln. eurų išminavimui ir 20 mln. eurų kaip finansinę paramą „Starlink“ projektui, užtikrinančiam internetą gyventojams.

Gairės: Annalena Baerbock, karas Ukrainoje, charkivas, atakos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS