Ispanija ir Airija reikalauja, kad ES įvertintų Izraelio veiksmus Gazos Ruože | kl.lt

ISPANIJA IR AIRIJA REIKALAUJA, KAD ES ĮVERTINTŲ IZRAELIO VEIKSMUS GAZOS RUOŽE

Ispanijos ir Airijos premjerai paragino Europos Komisiją dėl karo Gazos Ruože ir aštrėjančios humanitarinės situacijos „skubiai peržiūrėti“ ES ir Izraelio susitarimą.

Bendrame laiške Ursulai von der Leyen, kuris išsiųstas trečiadienį, Pedro Sanchezas ir Leo Varadkaras reiškia rimtą susirūpinimą dėl Izraelio karinės operacijos ir galimų žmogaus teisių ir tarptautinės teisės pažeidimų. Jie ragina Europos Komisiją „skubiai įvertinti, ar Izraelis vykdo savo įsipareigojimus gerbti žmogaus teises Gazoje“. ES turi imtis „atitinkamų veiksmų, jei bus konstatuota, kad Izraelis pažeidžia sutartus įsipareigojimus“.

Tarp 27 ES narių Ispanija ir Airija kartu su Belgija laikomos kritiškiausiomis Benyamino Netanyahu vyriausybės atžvilgiu.

„Siaubingi „Hamas“ ir kitų ginkluotų grupuočių teroristiniai išpuoliai nepateisina (tarptautinės teisės) pažeidimų karinio atsako metu ir su tuo susijusių padarinių civiliams Gazoje“, – rašo P. Sanchezas ir L. Varadkaras. Esą būtinos skubios humanitarinės paliaubos, kad būtų užkirstas kelias „tolesnei neatitaisomai žalai žmonėms Gazoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Paf

Visiem žydams po pagaliuką į išeinamą angą. Ir bus teisybė tada... ant pasaulio

apie fašistuojanciu kiauliu cypsejima.

Pamiršo Pedro baskus ir katalanus, kažin kaip reaguotu, jei šie padarytu kaip hamas? Kitą vertus palei nosim buvo nuo 2015 Donbasas kur žuvo 10 tūkst civilių apie tai airiškos, ispaniškos ir kitos kiaulės žinoti nenori, nes šios fašistinės kiaulės skirsto kas yra žmogus/airis o kas yra nigeris, žydas ir panaš.

siaips

Džiugu kad jau atsiranda žmonių kuriems akys atsivėrė ir pradeda suprasti kas yra žydai, O pas mus už kritika žydams , sodina i kalėjimą. Lietuviška demokratija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS