Ispanijoje nuo pirmadienio atidaromi baseinai, prekybos centrai, restoranai | kl.lt

ISPANIJOJE NUO PIRMADIENIO ATIDAROMI BASEINAI, PREKYBOS CENTRAI, RESTORANAI

Ispanija kitą savaitę vėl imsis naujų karantino priemonių švelninimo – nuo pirmadienio 70 proc. gyventojų galės lankytis baseinuose ir prekybos centruose, taip pat prisėsti ne tik restoranų terasose, bet ir viduje.

„Duomenys rodo, kad kol kas mums sekasi visai gerai“, – spaudos konferencijoje teigė Sveikatos ekstremalių situacijų ir parengties koordinavimo centro vadovas Fernando Simonas.

Per pastarąsias 24 val. Ispanijoje buvo patvirtinti 182 užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir 38 mirtys.

Bendras COVID-19 aukų skaičius Ispanijoje siekia 27 119, o užsikrėtimo atvejų nuo koronaviruso protrūkio pradžios užregistruota 237 906.

Ispanijoje buvo įvestas griežtas karantinas, tačiau nuo gegužės 11 d. vyriausybė ėmėsi suvaržymų švelninimo, kuris vykdomas etapais ir turėtų baigtis iki birželio galo.

Nuo pirmadienio kai kuriose šalies teritorijose atidaromi baseinai, nors lankytojų skaičius vis dėlto bus ribojamas. Taip pat atidaromi paplūdimiai, kuriuose žmonės turės vienas nuo kito laikytis mažiausiai dviejų metrų atstumo.

Šis antrasis švelninimo etapas galios visoje Andalūzijoje ir Valensijoje, didžiojoje dalyje Katalonijos, taip pat Balearų ir Kanarų salose, pranešė sveikatos ministerija.

Maždaug 70 proc. Ispanijos gyventojų turės įtakos šis švelninimo etapas, kurio metu taip pat bus atidaromos kai kurios kino salės, teatrai, auditorijos.

Duris lankytojams atvers ir prekybos centrai, tačiau bus įleidžiama 60 proc. mažiau žmonių nei įprastai. Gyventojai taip pat galės mėgautis maistu restoranų viduje, ne tik terasose.

Tačiau labiausiai paveiktose teritorijose – Madride ir Barselonoje – antrasis priemonių švelninimo etapas kol kas negalios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS