Ispanijoje perlaidoti diktatoriaus F. Franco palaikai | kl.lt

ISPANIJOJE PERLAIDOTI DIKTATORIAUS F. FRANCO PALAIKAI

  • 0

Ketvirtadienį El Pardo kapinėse prie Madrido buvo perlaidoti Ispanijos diktatoriaus Francisco Franco (1892-1975) palaikai. Tai pranešė šalies vyriausybė.

Ceremonija buvo uždara, žiniasklaidos atstovai į ją nebuvo įleisti. Joje dalyvavo tik 22 diktatoriaus giminės. Anksčiau specialistai ekshumavo F. Franco palaikus, kurie buvo palaidoti memorialiniame Kritusiųjų slėnio komplekse netoli Ispanijos sostinės. Kad būtų galima ištraukti karstą, kuriame prieš 44 metus buvo palaidotas diktatorius, reikėjo pakelti 1,5 tonos sveriančią granito plokštę, kuri dengė kapą.

Į El Pardą palaikai buvo atgabenti sraigtasparniu. Prieš laidotuves buvo aukojamos mišios. F. Franco palaikai palaidoti kapo rūsyje, kur ilsisi jo žmona Carmen Polo (1900-1988).

Ispanijoje iki šiol nerimsta polemika dėl F. Franco, valdžiusio šalį nuo 1939 iki 1975 metų. Jis mirė ligoninėje Madride nuo širdies priepuolio, eidamas 83-iuosius metus. Diktatorius buvo palaidotas Kritusiųjų slėnyje netoli Madrido. Šis memorialinis kompleksas buvo pradėtas statyti 1940 metais F. Franco įsakymu kaip monumentas, skirtas per pilietinį karą žuvusių ispanų atminimui. Statybos darbai buvo baigti tik 1958 metais.

GALERIJA

  • Ispanijoje perlaidoti diktatoriaus F. Franco palaikai
  • Ispanijoje perlaidoti diktatoriaus F. Franco palaikai
  • Ispanijoje perlaidoti diktatoriaus F. Franco palaikai
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS