Ispanijos premjeras pradeda derybas dėl naujos vyriausybės formavimo | kl.lt

ISPANIJOS PREMJERAS PRADEDA DERYBAS DĖL NAUJOS VYRIAUSYBĖS FORMAVIMO

  • 0

Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy (Marianas Rachojus), kuris pradeda derybas dėl naujos vyriausybės formavimo po to, kai jo konservatyvi partija prarado daugumą parlamente, vėliau trečiadienį susitiks su Socialistų partijos lyderiu, pranešė jo biuras.

„Mariano Rajoy ir Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) susitiks 12 val. (13 val. Lietuvos laiku)... pirmą kartą po visuotinių rinkimų“, – nurodoma pranešime.

M.Rajoy vadovaujama Liaudies partija per sekmadienį vykusius rinkimus laimėjo daugiausia vietų parlamente, tačiau nesugebėjo užsitikrinti absoliučios daugumos.

Dėl šios priežasties nuo socialistų, užėmusių antrą vietą, ir trečioje vietoje likusios ultrakairiosios partijos „Podemos“ priklausys, ar 60 metų premjeras sugebės suformuoti naują vyriausybę.

Pirmadienį M.Rajoy perspėjo, kad jis bus atviras tik partijoms, pasisakančioms už Ispanijos vienybę ir jos europinius įsipareigojimus. Tikėtina, kad į šią kategoriją jis neįtrauks „Podemos“, kategoriškai pasisakančios prieš griežto taupymo politiką, ir dviejų katalonų separatistų grupių, laimėjusių 17 vietų parlamente.

„Ispanija negali sau leisti aiškumo stygiaus laikotarpio, nes tai sugadintų pažangą, pasiektą per visus šiuos metus“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS