Ispanijos ūkininkai prisijungs prie visoje Europoje vykstančių protestų | kl.lt

ISPANIJOS ŪKININKAI PRISIJUNGS PRIE VISOJE EUROPOJE VYKSTANČIŲ PROTESTŲ

  • 1

Trys pagrindinės Ispanijos ūkininkų profesinės sąjungos antradienį pareiškė, kad prisijungs prie platesnio Europos protesto judėjimo ir artimiausiomis savaitėmis visoje šalyje surengs kelias demonstracijas.

„Europos ir Ispanijos žemės ūkio sektoriuje auga nusivylimas ir nerimas dėl sudėtingų sąlygų ir dusinančios biurokratijos, kurią sukelia Europos reglamentai“, – teigiama bendrame „Asaja“, UPA ir COAG profesinių sąjungų pareiškime.

Profesinės sąjungos nenurodė nei planuojamų protestų datų, nei kitų detalių.

Europoje vis labiau plinta ūkininkų nepasitenkinimas, o protestai vyko ar vyksta Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Rumunijoje ir Nyderlanduose. Europos Sąjunga, prieš šiais metais vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, suskubo spręsti susirūpinimą keliančius klausimus.

Pavyzdžiui, protestuojantys Prancūzijos ūkininkai iš visos šalies keliavo į Paryžių, kur bandė blokuoti kelius ir paralyžiuoti sostinę.

Ūkininkai piktinasi nepakankamomis pajamomis, sparčiai augančiomis elektros energijos ir degalų kainomis, biurokratizmu ir aplinkosaugos politika, kuri, jų teigimu, kenkia jų galimybėms konkuruoti su kitomis šalimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

Nesolidarus nera komentaru

SUSIJUSIOS NAUJIENOS