Istorinis įvykis: popiežius Vatikane priims vyriausiąjį sunitų imamą | kl.lt

ISTORINIS ĮVYKIS: POPIEŽIUS VATIKANE PRIIMS VYRIAUSIĄJĮ SUNITŲ IMAMĄ

  • 1

Popiežius Pranciškus pirmadienį priims dvasini pasaulio sunitų musulmonų lyderį – tai bus precedento neturintis įvykis Vatikane, sakė ketvirtadienį popiežiaus atstovas.

Prestižiškiausios sunitų islamo įstaigos „Al Azhar“ universiteto Kaire didysis imamas, šeichas Ahmedas Al-Tayyibas (Achmedas Tajebas) dalyvaus 1,2 mlrd. katalikų lyderio audiencijoje Šv.Petro aikštėje, sakė naujienų agentūrai AFP tėvas Federico Lombardi (Federikas Lombardis).

„Audiencijai rengiamasi, ji numatyta pirmadienį, – sakė jis. – Ji bus pirmoji“.

Šiuo vizitu pažymimas nuoširdžių santykių atgaivinimas tarp dviejų religijų. Santykiai buvo pablogėję po 2006 metų rugsėjo, kai tuometinis popiežius Benediktas XVI islamą apibūdino kaip smurtinę religiją.

Vėliau dialogas su „al Azharu“ buvo atnaujintas 2009-aisiais, bet vėl nutrūko 2011-aisais, kai Benediktas XVI paragino apsaugoti krikščionių mažumą po sprogimo Aleksandrijos bažnyčioje; anuomet Egiptas tai palaikė kišimusi į šalies vidaus reikalus.

Popiežiumi 2013-aisiais tapus Pranciškui, santykiai palengva gerėjo; jis dialogą tarp religijų pavadino didžiausiu savo prioritetu, ir pabrėžė tai laiške musulmoniškajam pasauliui, baigiantis pirmajam per jo popiežystę Ramadano mėnesiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

Jau vien paziurejus I imamo veideli galima suprasti, kad islamas nieko gero... Viduramziuose gyvenanti religija, skatinanti zudyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS