Italai per šventes privalės laikytis dar griežtesnio karantino | kl.lt

ITALAI PER ŠVENTES PRIVALĖS LAIKYTIS DAR GRIEŽTESNIO KARANTINO

Praktiškai visą šventinį Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpį Italijoje bus laikomasi sugriežtinto karantino, siekiant pristabdyti augančius naujų koronaviruso atvejų skaičius. Apie tai informuoja BBC.

Visoje šalyje švenčių metu galios „raudonosios zonos“ apribojimai, dėl kurių neveiks visi barai, restoranai ir nebūtinųjų priekių parduotuvės. Italai iš namų galės pajudėti tik darbo reikalais bei dėl sveikatos priežasčių ar nutikus nelaimei.

Svečiuose savo namuose bus galima priimti ne daugiau nei du žmones, į kurių skaičių neįtraukiami jaunesni nei 14 metų amžiaus vaikai. Toliau nuo 22 val. iki 5 val. šalyje galios komendanto valanda.

Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte teigia, kad sprendimas dar labiau sugriežtinti karantiną „nebuvo lengvas“. Spaudos konferencijoje premjeras išreiškė viltį, kad vėliau šį mėnesį planuojama vakcinacijos pradžia reikš „šio košmaro pabaigą“.

Italijoje pandemijos metu užfiksuotas didžiausias COVID-19 aukų skaičius: šalis dėl infekcijos neteko beveik 68 tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Italijoje toks didelis mirtingumas buvo skelbiamas o priešventinis šurmulys beproto didelis. Lietuvoje dar rašo, kad nesuvaldo padėties.Pagal Italijos žmonių judėjimą ,Lietuvos neprilyginsi.,sakyčiau labai mažas Lietuvoje.

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS