Italija išardė didžiausią pasaulyje piratinį internetinės televizijos tinklą | kl.lt

ITALIJA IŠARDĖ DIDŽIAUSIĄ PASAULYJE PIRATINĮ INTERNETINĖS TELEVIZIJOS TINKLĄ

Italijos pareigūnai trečiadienį pranešė padėję išardyti „didžiausią pasaulyje“ piratinį internetinės televizijos tinklą, vien Italijoje turėjusį 5 mln. abonentų.

Italijos pietinio Neapolio miesto finansinės policijos pareiškime sakoma, kad per operaciją prieš platformą „Xtream Codes“, kurios apyvarta siekė maždaug 60 mln. eurų, buvo suimti 23 žmonės.

Italijos žiniasklaida informavo, kad dėl šios bylos pareigūnai trečiadienį surengė reidus Bulgarijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Nyderlanduose.  Operacija buvo atliekama bendradarbiaujant su Europos teisinio bendradarbiavimo institucija „Eurojust“.

Įtariama, kad piratavimo schemą buvo sukūrę du Graikijos piliečiai, nurodoma policijos pranešime. Remiantis Italijos žiniasklaida, šio piratinio tinklo vadovas buvo sulaikytas Salonikuose.

Piratinė platforma dekoduodavo mokamas televizijos programas ir retransliuodavo jas internetu.

Už 12 eurų per mėnesį platformos abonentai galėjo žiūrėti tokių televizijų kaip „Sky“, „Netflix“ ar „Mediaset“ visą turinį.

Per operaciją policija konfiskavo platformos techninę įrangą ir uždarė 800 interneto svetainių bei 183 serverius, kurie buvo naudojami retransliacijoms.

Sulaikytiems už piratavimą asmenims gresia iki trejų metų laisvės atėmimo bausmės ir iki 25 tūkst. eurų baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS