Italija po beveik dviejų mėnesių švelnina judėjimo ribojimus | kl.lt

ITALIJA PO BEVEIK DVIEJŲ MĖNESIŲ ŠVELNINA JUDĖJIMO RIBOJIMUS

Italija švelnina beveik du mėnesius galiojusius griežtus judėjimo ribojimus. Nuo pirmadienio 60 mln. žmonių vėl galės sportuoti ar vaikštinėti lauke. Gamybą atnaujins pramonė, vėl galės vykti statybos. Tačiau dauguma parduotuvių ir toliau liks uždarytos. Restoranai ir barai galės siūlyti maistą tik išsinešimui ar užsakymams į namus. Lankytojams jie liks uždaryti iki birželio.

Italijos vyriausybė kovo 10 dieną visoje šalyje paskelbė griežtą karantiną. Priešingai ne kitose šalyse, čia žmonėms buvo uždrausta išeiti pasivaikščioti, buvo uždaryti parkai.

Italija yra viena labiausiai koronapandemijos paveiktų šalių. Sekmadienį čia paskelbta apie 174 naujas mirtis – tai mažiausias rodiklis per beveik du mėnesius. Iš viso šalyje registruoti 28 884 mirties atvejai ir 210 717 infekuotųjų. Ypač daug atvejų yra pramoninėje Lombardijoje ir kituose šiaurės regionuose.

Vyriausybės vadovas Giuseppė Contė yra spaudžiamas toliau švelninti priemones. Tačiau muziejai ir mažmeninė prekyba duris galės atverti tik nuo gegužės 18 dienos. Kirpyklos, barai ir restoranai galės dirbti tik nuo birželio. Mokyklos ir darželiai liks uždaryti iki rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS