Italijos pareigūnai nuo 2014 metų pradžios suėmė beveik 900 žmonių kontrabandininkų | kl.lt

ITALIJOS PAREIGŪNAI NUO 2014 METŲ PRADŽIOS SUĖMĖ BEVEIK 900 ŽMONIŲ KONTRABANDININKŲ

  • 0

Italijos pareigūnai nuo 2014 metų sausio sulaikė beveik 900 asmenų, įtariamų žmonių kontrabanda, tačiau jos pagrindiniai organizatoriai tebėra laisvėje, rodo policijos pateikti duomenys, kuriuos antradienį paskelbė šalies katalikiškas dienraštis „Avvenire“.

Aštuoni šimtai iš sulaikytųjų yra paprasčiausiai „nesąžiningi žmonės, pasodinti prie laivo vairo ir gavę palydovinį telefoną bei lazdą migrantams pagąsdinti“.

Tik maždaug 80 iš jų atlieka svarbesnį vaidmenį šiose operacijose.

Didžioji dalis iš 888 suimtų asmenų yra Egipto ir Tuniso piliečiai.

Per minėtą laikotarpį į Italiją jūra jau atvyko apie 270 tūkstančiai migrantų.

Tačiau nepaisant augančiam Italijos ir suinteresuotų šalių - išskyrus karo draskomos Libijos - policijos bendradarbiavimui, kol kas nebuvo sulaikytas nė vienas kontrabandos organizatorius, kuriam paskelbta tarptautinė paieška.

„Avvenire“ dėmesį ypač atkreipia į etiopą Ermiasą Gharmiay (Ermiasą Garmiajį), kuris yra įtariamas sukaupęs maždaug 63,5 mln. eurų iš nelegalaus žmonių plukdymo į Europą.

Kaip manoma, jam atsakomybė tenka ir už katastrofą, kai prie Lampedūzos salos Italijoje krantų apvirtus migrantus gabenusiam laivui žuvo 366 žmonės.

Pasak policijos šaltinių, E.Gharmiay savo žmonių kontrabandos verslui vadovauja iš Libijos, kur jam vienintelį pavojų kelia kovotojų grupuotės, norinčios gauti savo dalį iš šio pelningos veiklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS