Italijos prezidentas prašo derybas dėl koalicijos baigti per 4 dienas | kl.lt

ITALIJOS PREZIDENTAS PRAŠO DERYBAS DĖL KOALICIJOS BAIGTI PER 4 DIENAS

Italijos prezidentas Sergio Mattarella tikisi, kad buvusi koalicija bus atgaivinta po ministro pirmininko Giuseppe Conte atsistatydinimo.

Todėl prezidentas paprašė, kad Deputatų rūmų pirmininkas Roberto Fico tarpininkautų partijų derybose, informuoja dpa.

Tačiau šalies vadovas nurodė, kad derybos turėtų būti baigtos vos per keturias dienas. Pats. S. Mattarella pastarosiomis dienomis taip pat kalbėjosi su politinių partijų atstovais.

Jei nepavyks iš naujo suformuoti vyriausybės, gali tekti skelbti išankstinius rinkimus. Taip pat kyla politinės krizės grėsmė tuo metu kai Italija susiduria su koronaviruso pandemija ir recesija.

Prezidentas siekia, kad vyriausybė išsilaikytų iki kadencijos pabaigos 2023 m. Tačiau tai pasiekti bus sunku, nes nestabili vyriausybė yra įprastas reiškinys Italijoje.

R. Fico, kuriam 46 metai, yra populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ narys, Deputatų rūmams vadovaujantis nuo 2018 m.

Kairiųjų pažiūrų politikas gali pakeisti G. Contę ministro pirmininko poste, jei pastarasis nebus paskirtas toliau vadovauti vyriausybei.

G. Conte atsistatydino antradienį, po to, kai iš koalicijos pasitraukė nedidelė, bet svarbi partija „Gyvoji Italija”. Ji pasitraukė kilus nesutarimams dėl ES paramos panaudojimo, kuri skirta ekonomikos atsigavimui nuo pandemijos.

Nepaisant to, likę koalicijos partneriai jau pareiškė, kad jie ir toliau remia G. Contę, o tai reiškia, kad jis gali grįžti vadovauti vyriausybei, jeigu pavyks rasti daugiau rėmėjų valdančiosios daugumos suformavimui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS