Italijos užsienio reikalų ministru taps „Penkių žvaigždučių judėjimo“ lyderis | kl.lt

ITALIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRU TAPS „PENKIŲ ŽVAIGŽDUČIŲ JUDĖJIMO“ LYDERIS

Populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ lyderis Luigis di Maio taps naujuoju Italijos užsienio reikalų ministru. Tai trečiadienį po susitikimo su prezidentu Sergio Mattarella pranešė paskirtasis ministras pirmininkas Giuseppė Contė.

Vadovauti Vidaus reikalų ministerijai pavesta aukštai valdininkei Lucianai Lamorgesei. Ji pakeis griežto kurso šalininką Matteo Salvinį, kurio vadovaujamos „Lega“ partijos neliko vyriausybėje.

Ekonomikos ministro portfelis įteiktas Demokratų partijos (PD) politikui ir ligšioliniam europarlamentarui Roberto Gualtieriui. Naujasis kabinetas bus prisaikdintas ketvirtadienį. Tada dėl pasitikėjimo vyriausybe balsuos abeji parlamento rūmai.

Antradienį „Penkių žvaigždučių judėjimo“ nariai internete balsavo dėl koalicijos su PD, kuriai vadovautų nepartinis G. Contė. 79,3 proc. partiečių per balsavimą tarė „taip“ ir tik 20,7 proc. buvo prieš.

G. Contė 2018 metų birželio 1-ąją buvo paskirtas vadovauti vyriausybei, kurią sudarė „Penkių žvaigždučių judėjimas“ ir „Lega“ partija. Rugpjūtį žlugus koalicijai jis atsistatydino ir vyriausybei vadovavo laikinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS