Italijos vicepremjeras M. Salvini teisiamas nelegalių migrantų byloje | kl.lt

ITALIJOS VICEPREMJERAS M. SALVINI TEISIAMAS NELEGALIŲ MIGRANTŲ BYLOJE

Italijos vicepremjeras Matteo Salvini penktadienį turėtų duoti parodymus teisme dėl neteisėtų trukdymų migrantams išsilaipinti viename Italijos uoste ankstesnės vyriausybės valdymo laikotarpiu.

50 metų kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“, kuri priklauso dabartinės ministrės pirmininkės Giorgia‘os Meloni koalicijai, lyderis M. Salvini griežtai neigia kaltinimus laisvės suvaržymu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi per 2019 metų rugpjūčio mėnesį įvykusį incidentą.

Nuo 2021 metų spalio mėnesio Palerme, Sicilijoje, vyksta teismas, kuriame M. Salvini kaltinamas tuo, kad pasinaudodamas savo tuometinėmis vidaus reikalų ministro pareigomis, sulaikė jūroje 147 migrantus neleisdamas jiems išlipti iš labdaros organizacijos gelbėjimo laivo „Open Arms“, kuriame sparčiai blogėjo sanitarinės sąlygos.

Jei M. Salvini bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

Visiškas populistas, žinomas dėl politikos „pirmiausia italai“, M. Salvini ne kartą savaip kovojo prieš nelegalią imigraciją siekdamas padidinti savo politinį kapitalą.

2019 metais, dirbdamas Giuseppe Conte vadovaujamoje koalicinėje vyriausybėje, jis įgyvendino „uždarų uostų“ politiką, pagal kurią Italija neleido įplaukti labdaros organizacijų laivams, gelbėjusiems migrantus, besileidžiančius į dažnai mirtinai pavojingas keliones iš Afrikos į Europą per Viduržemio jūrą.

M. Salvini teigė, kad savo inicijuotu saugumo įstatymu gina Italiją, laikydamas jį griežta priemone prieš prekeivius žmonėmis, kurie organizuoja dažnai perpildytų laivų keliones iš Šiaurės Afrikos.

Jis teigė, kad sprendimui neleisti Ispanijos nevyriausybinės organizacijos gelbėjimo laivui „Open Arms“ prisišvartuoti buvo pritarusi vyriausybė, įskaitant ir patį G. Conte.

Jis ne kartą šaipėsi iš teismo, kad šis rengia, jo nuomone, politiškai motyvuotą teismo procesą, darydamas asmenukes priešais kaltinamųjų suolą teismo salėje ir skelbdamas patriotines žinutes savo socialinių tinklų paskyrose.

M. Salvini taip pat išjuokė ieškovų aukšto lygio liudytoją, aktorių ir aktyvistą Richardą Gere‘ą, kuris solidarizuodamasis įlipo į migrantų laivą, bet galiausiai nedavė parodymų.

Penktadienio posėdis, kuris turėtų prasidėti 9.30 val. ryto (8.30 val. Grinvičo laiku), yra pirmas kartas, kai M. Salvini asmeniškai stos prieš teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pagarba jam

Tokio viceministro reiktų ir mums. Visų pirma, metas uždaryti vartus ne ES šalies piliečiams banderoms.

Valio Salvini .........

...... bandė išgelbėt Europą ir italus nuo valkatų invazijos ......... o Jam ''atsidėkoja''

ne migrantai, o nusikaltėliai

Palaikau Salvini. Jei nepasikeis įstatymiškai požiūris į tuos neteisėtus migrantus, tai visose šalyse rinkėjai išrinks tokią valdžią, kuri įvardins tuos migrantus kaip nusikaltėlius, besibraunančius į svetimas valstybes. Ir tokie negali reikalauti teisių, jų vieta tik kalėjime ir sugrąžinime į ten iš kur atvyko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS