Itin retas atvejis: nežinomas asmuo iš Pietų Korėjos perėjo į Šiaurės Korėją | kl.lt

ITIN RETAS ATVEJIS: NEŽINOMAS ASMUO IŠ PIETŲ KORĖJOS PERĖJO Į ŠIAURĖS KORĖJĄ

  • 2

Pietų Korėjos kariškiai sekmadienį pranešė apie itin retą atvejį: pirmąją Naujųjų metų dieną nežinomas asmuo iš Pietų Korėjos perėjo į Šiaurės Korėją.

Dėl daugelį metų trunkančių represijų ir skurdo po Korėjos karo iš Šiaurės Korėjos į Pietų Korėją pabėgo daugiau kaip 30 tūkst. žmonių.

Tačiau atvejai, kai žmonės iš Pietų Korėjos pabėga į šiaurinę jos kaimynę, yra itin reti.

Skelbiama, kad stebėjimo įranga minėtą asmenį Korėjos pusiasalį dalijančioje demilitarizuotoje zonoje pastebėjo šeštadienį 21.20 val. vietos (14.20 val. Lietuvos) laiku, sekmadienį pranešė Pietų Korėjos jungtinis štabas.

Vėliau buvo pradėta paieškos operacija, tačiau ji nedavė rezultatų.

„Patvirtinta, kad asmuo kirto demarkacinę liniją į Šiaurę“, – nurodė štabas.

Asmens tapatybė iki šiol nenustatyta, tačiau vienas Jungtinio štabo pareigūnas žurnalistams sakė, kad Pietų Korėjos tarnybos sekmadienį informavo Šiaurės Korėją apie šį incidentą. Pareigūno teigimu, Šiaurės Korėjos kariuomenė nieko neįprasto neužfiksavo.

Didžioji dalis Šiaurės Korėjos gyventojų pirmiausia pabėga į Kiniją, o vėliau per kitas šalis keliauja į Pietų Korėją. Tik keli žmonės yra išdrįsę kirsti demarkacinę liniją, palei kurią yra daug minų ir didelis skaičius karių abejose jos pusėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Asile

Grįžo Š.K. leitenantas iš mergų... tai žino minų vietas.

L

Keistas poelgis. Perėjo ir minas nesusproges, o jau tamsu buvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS