Įvardijo tris V. Putinui svarbias datas: per vieną jų gali bandyti atkurti Sovietų Sąjungą | kl.lt

ĮVARDIJO TRIS V. PUTINUI SVARBIAS DATAS: PER VIENĄ JŲ GALI BANDYTI ATKURTI SOVIETŲ SĄJUNGĄ

  • 0

Rusija ketina surengti „referendumus“ ir aneksuoti keturių Ukrainos regionų – Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios – teritorijas, rašo UNIAN.

Tokią nuomonę išsakė radijo „NV“ žurnalistas Sergejus Garmašas.

„Be to, planuojama užbaigti prijungti Donecką ir Luhanską administracinėse ribose. Dėl Chersono ir Zaporižios, manau, galutinis sprendimas nėra priimtas – tai priklausys nuo situacijos fronte, mūsų kariuomenės veiksmų“, – sakė jis.

S. Garmašas priminė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo veiksmus, kurie neleidžia okupantams užsitikrinti sau stabilios teritorijos – rengti ten „referendumus“ ar net paskelbti savo „valstybes“.

Kalbėdamas apie „referendumų“ laiką, žurnalistas prisiminė, kad jie buvo numatyti rugsėjo 11-ąją – Rusijos Federacijoje vadinamąją „vieno balsavimo dieną“. Tačiau jis abejojo, ar iki šios datos okupantai turės laiko pasiruošti ir užgrobti daugiau Ukrainos teritorijų, nei užgrobė dabar.

„Jiems bus labai sunku tai padaryti, todėl manau, kad ne rugsėjo 11-ąją. Tačiau taip pat dar yra spalio 7 diena – Vladimiro Putino 70-metis. Manau, kad Rusijos kariškiai per tokias datas mėgsta dovanoti tokias dovanas savo vadovams. Nepamirškime, kad 100-osios Sovietų Sąjungos įkūrimo metinės bus gruodžio 30 dieną. Atsižvelgiant į tai, kad istorija V. Putinui turi ypatingą reikšmę, manau, kad iki šios datos jie gali bandyti ką nors aneksuoti – atkurti Sovietų Sąjungą. Tai, žinoma, priklausys nuo jų sėkmės arba nesėkmių fronte“, – pabrėžė S. Garmašas.

Gairės: karas Ukrainoje, datos, Vladimiras Putinas, užgrobtos teritorijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS