Įvykių Bučoje sukrėstas amerikietis Irpinėje inicijavo originalų projektą | kl.lt

ĮVYKIŲ BUČOJE SUKRĖSTAS AMERIKIETIS IRPINĖJE INICIJAVO ORIGINALŲ PROJEKTĄ

  • 0

Ukrainoje netylant šūviams, vietos ir užsienio menininkai įvairiais būdais bando telktis ir savaip padėti nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Iš Los Andželo į Ukrainą atvykęs grafičių menininkas inicijavo originalų projektą, kaip padėti nuo rusų karių okupacijos nukentėjusiems ukrainiečiams, praneša LNK.

Spalvingos gėlės pražydo Irpinėje, viename iš Kyjivo miestų palydovų, kurį žiemą buvo užgrobę rusų kariai. Irpinėje per tris savaites trukusią okupaciją nuo Rusijos karių kulkų ir raketų žuvo apie 270 civilių ir buvo sugriauta daugiau nei 100 pastatų.

„Aš tai darau, nes mane paveikė, ką iš žiniasklaidos pamačiau Bučoje. Sumaniau panaudoti savo sugebėjimus, nes esu Los Andželo menininkas, kuriu grafičius JAV. Pagalvojau, kaip, darydamas tai, ką galiu, būčiau naudingas“, – svarstė menininkas iš JAV Trekas Thunderis Kelly.

Amerikietis nusprendė pradėti nuo iš Irpinės miesto gatvių surinktų sušaudytų ir sudegintų automobilių. Jam tikrai netrūksta amerikietiškų verslo idėjų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše

 

 

„Mes renkame pinigus Ukrainos menininkams, kad jie galėtų piešti grafičius miesto patvirtintose vietose. Jie jaučia, kad, turėdami bent ką nors gražaus griuvėsiuose, kol bus laiko viską atstatyti, galės į tai žiūrėti ir tam pritarti. Mūsų surinkti pinigai atiteks Ukrainos menininkams ir jie pieš ant sienų įvairiose vietose. Tada menas bus paverstas skaitmeniniais žetonais, kuriuos bus galima saugoti bloko grandinėje, o gauti pinigai parems vietos humanitarinius projektus“, – dėstė T.T.Kelly.

Projektas pavadintas „Gėlės vilčiai“, tačiau pagrindinis tikslas – sukurti didelį grafitį ant apgriautų Irpinės kultūros namų, bet pradžioje tiks ir saulėgrąžos ant rusų suniokotų ukrainiečių automobilių.

„Saulėgrąža – tai žuvusiųjų atminimo simbolis“, – sakė menininkams padedantis vaikas.

Pirmą amerikiečio menininko projektą Irpinėje padėjo įgyvendinti vietos dailininkai ir jų vaikai.

GALERIJA

  • Trekas Thunderis Kelly
Gairės: karas Ukrainoje, Irpinė, projektas, amerikietė, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS