Izraelio premjeras: „Hamas“ išpuoliai yra žiaurumas, kokio nebuvo nuo Holokausto laikų | kl.lt

IZRAELIO PREMJERAS: „HAMAS“ IŠPUOLIAI YRA ŽIAURUMAS, KOKIO NEBUVO NUO HOLOKAUSTO LAIKŲ

  • 4

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį per pokalbį telefonu su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) nurodė, kad palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuoliai yra žiaurumas, kokio nebuvo nuo Holokausto laikų.

„Turime šimtus nužudytų žmonių, šeimų, išžudytų savo namuose (...) žiauriai išprievartautų ir nužudytų moterų. Jie paėmė dešimtis vaikų, surišo juos, sudegino ir įvykdė mirties bausmę. Jie nukirsdino kareivių galvas“, – nurodė premjeras.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Leiskite paklausti

?Nejaugi, o kaip del Bucios ir kitu Ukrainos vietoviu?

Algirdas

terorizmas, žudymas-apskritai blogis, taip, bet...Izraelis plėsdamasis nuo savo įsikūrimo 1948 m spaudė ir spaudė geografine prasme Palestiną, tai kame iš tikro "šuo pakastas", taip sakant???...tereikia pamąstyti ir suvoksim, kad toli gražu ne visada viskas šventa su tais, kurie dedasi tokiais, ar kuriuos dalis laiko tokiais...

Anonimas

nėra baisesnio žveries kaip fanatiškas musulmonas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS