Izraelio premjeras paragino „Islamo džihadą“ nutraukti išpuolius | kl.lt

IZRAELIO PREMJERAS PARAGINO „ISLAMO DŽIHADĄ“ NUTRAUKTI IŠPUOLIUS

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) trečiadienį paragino Gazos Ruože veikiančios grupuotės „Islamo džihadas“ kovotojus sustabdyti raketų atakas arba „priimti vis daugiau smūgių“, jau antrą dieną tęsiantis suintensyvėjusiam smurtui.

„Jie turi vienintelį pasirinkimą: sustabdyti šias atakas arba priimti vis daugiau smūgių. Rinktis jiems“, – prasidėjus vyriausybės posėdžiui pareiškė B. Netanyahu.

Jis pridūrė, kad Izraelis nesiekia tolesnio eskalavimo.

Premjeras dar kartą perspėjo, kad pastangoms sumažinti įtampą „gali prireikti laiko“, ir sakė, kad Izraelis „negailestingai atsakys į atakas.

Apsikeitimai ugnimi tarp Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų Gazos Ruože prasidėjo antradienį, žydų valstybei sudavus tiksliai nutaikytą smūgį, per kurį žuvo vienas iš „Islamo džihado“ vadų.

Izraelis nurodė, kad šis vadas buvo atsakingas už raketų atakas, už kitus išpuolius, taip pat planavo tolesnius smurto veiksmus.

Gazos Ruožo kovotojai savo ruožtu atsakė raketų salvėmis. Izraelis į jas reagavo aviacijos smūgiais, pasak kariškių, nukreiptais prieš „Islamo džihado“ objektus ir raketas leidžiančias kovotojų grupes.

Per šį laiką žuvo iš viso aštuoniolika palestiniečių. Izraelio pusėje niekas nežuvo, nors raketos padarė žalos ir privertė gyventojus skubėti į bombų slėptuves.

Kariškiai nurodė, kad nuo antradienio ryto į Izraelį buvo paleista apie 220 raketų. Dešimtis jų numušė žydų valstybės oro erdvės gynyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS