Izraelio prezidentas: negalima reabilituoti ir garbinti antisemitų | kl.lt

IZRAELIO PREZIDENTAS: NEGALIMA REABILITUOTI IR GARBINTI ANTISEMITŲ

  • 1

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas paragino neleisti plisti antisemitiškoms apraiškoms ir išreiškė įsitikinimą, kad tarptautinė bendruomenė nepripažins rasistinių pažiūrų šalių lyderių.

„Žydų ir ukrainiečių santykiai šiandien yra nukreipti į ateitį, tačiau negalime leisti, kad jų istorija ir su baisiais, ir su gerais įvykiais būtų pamiršta. Antisemitizmą reikia priimti tokį, koks jis buvo praeityje, ir koks jis yra šiandien. Negalima reabilituoti ir garbinti antisemitų“, – sakė jis antradienį Kijeve per parlamento posėdį tema „75-osios Babij Jaro tragedijos metinės: istorijos ir dabarties pamokos“.

Anot Izraelio prezidento, kai yra nutylima apie antisemitinių struktūrų veiklą, politinė kryptis nėra svarbi ir tokio požiūrio leisti negalima. „Antisemitinių, rasistinių ir neonacistinių pažiūrų šalių lyderiai niekada netaps visateisiais ir pageidaujamais pasaulio tautų šeimos nariais“, – pareiškė R. Rivlinas.

„Negalime būti užmaršties nusikaltimo bendrininkais ir tamsinti faktus bei neigti holokaustą“, – pridūrė jis.

Anot Izraelio prezidento, Ukrainos teritorijoje Antrojo pasaulinio karo metu buvo nužudyta apie 1,5 mln. žydų.

„Juos sušaudydavo Babij Jare ir kitose vietose esančiuose miškuose šalia skardžių ir griovių, nustumdavo juos į bendrus kapus. Daug šių nusikaltimų bendrininkų buvo ukrainiečiai, o tarp jų ypač pasižymėjo Ukrainos nacionalistų organizacijos (OUN) kovotojai“, – pasakojo jis.

Trečiadienį R. Rivlinas anksčiau negu planuota nutraukė savo vizitą Ukrainoje dėl buvusio Izraelio prezidento Shimono Pereso (Šimono Pereso) mirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teisingai padarė

kad pasmerkė Ukrainos nacionalistus ir pasakė tiesą apie tai kaip Ukrainos nacionalistai kartu su vokiečių naciais žudė žydus ir už tai turi nešti atsakomybę. Negalima garbinti ir slovinti žudykus ir nusikaltelius Ukrainoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS