Izraelio URM perspėjo – laikas pasiekti diplomatinį sprendimą Libano pietuose senka | kl.lt

IZRAELIO URM PERSPĖJO – LAIKAS PASIEKTI DIPLOMATINĮ SPRENDIMĄ LIBANO PIETUOSE SENKA

  • 1

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) pirmadienį pareiškė, kad laikas pasiekti diplomatinį sprendimą Libano pietuose senka“, tarp abiejų šalių tvyrant įtampai ir kasdien vykstant tarpvalstybiniams susišaudymams.

„Izraelis imsis karinių veiksmų, kad susigrąžintų evakuotus piliečius“ į savo šiaurinę pasienio teritoriją, jei nebus pasiektas diplomatinis sprendimas smurtui nutraukti, I. Katzas sakė savo kolegai iš Prancūzijos Stephane'ui Sejourne (Stefanui Sežurnė), rašoma Izraelio užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Spalio 7-osios islamistų grupuotės „Hamas“ išpuoliams prieš žydų valstybę išprovokavus karą Gazos Ruože, Izraelio ir Libano pasienyje beveik kasdien vyksta Irano remiamų „Hezbollah“ kovotojų ir Izraelio pajėgų susišaudymai.

Įtampa pasienyje padidėjo po to, kai anksčiau šį mėnesį Beiruto priemiestyje buvo nužudytas „Hamas“ lyderio pavaduotojas Salehas al Arouri (Salehas Aruris). Smūgis prieš jį priskiriamas Izraeliui.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio 7-osios per smurtą pasienyje žuvo 190 žmonių, įskaitant daugiau kaip 140 „Hezbollah“ kovotojų ir daugiau kaip 20 civilių, įskaitant tris žurnalistus.

Izraelio valdžios duomenimis, šalies šiaurėje žuvo mažiausiai devyni kariai ir keturi civiliai.

2006 metais Izraelis ir „Hezbollah“ buvo įsitraukę į mėnesį trukusį karą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kremliaus dvokiantys autai

Kas apramins žydus? Gal jie susiruošė pradėti 3 pasaulinį?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS