Izraelio užsienio reikalų ministras: Brazilijos prezidentas yra nepageidaujamas asmuo | kl.lt

IZRAELIO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS: BRAZILIJOS PREZIDENTAS YRA NEPAGEIDAUJAMAS ASMUO

  • 9

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) nebus laukiamas Izraelyje, kol neatsiprašys už tai, kad tebevykstantį žydų valstybės karą su islamistų grupuote „Hamas“ palygino su Holokaustu, pirmadienį pareiškė šalies užsienio reikalų ministras.

Brazilijos lyderis sekmadienį pareiškė, kad Gazos Ruože vykstantis konfliktas „yra ne karas, o genocidas“, ir palygino jį su tuo laikotarpiu, „kai (Adolfas) Hitleris nusprendė žudyti žydus“.

Izraelis iškvietė Brazilijos ambasadorių į susitikimą su užsienio reikalų ministru Israeliu Katzu (Israeliu Kacu) Jeruzalėje esančiame Holokausto memoriale „Yad Vashem“.

„Jis yra persona non grata Izraelio valstybėje tol, kol neatsiims savo pasisakymų ir neatsiprašys“, – sakė I. Katzas apie Brazilijos prezidentą.

Per Holokaustą nacistinė Vokietija sistemingai išžudė šešis milijonus žydų – maždaug trečdalį pasaulio žydų.

Po karo naujai susikūrusi Izraelio valstybė priglaudė šimtus tūkstančių išgyvenusiųjų.

Sekmadienį „Yad Vashem“ vadovas Dani Dayanas (Danis Dajanas) pareiškė, kad L. I. Lulos da Silvos pasisakymai „rodo aiškų antisemitizmą“, o jo karo Gazos Ruože palyginimą su Holokaustu pavadino nepriimtinu.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad L. I. Lula da Silva savo komentarais „peržengė raudoną liniją“.

Izraelis pradėjo karą prieš „Hamas“ po to, kai palestiniečių kovotojų grupuotė spalio 7 dieną surengė mirtiną išpuolį Izraelio pietuose, per kurį žuvo mažiausiai 1 160 žmonių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais skaičiais.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože tebėra 130 įkaitų, įskaitant mažiausiai 30, kurie, kaip manoma, buvo nužudyti.

Remiantis „Hamas“ vadovaujamos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Izraelio atsakomieji veiksmai prieš „Hamas“ nusinešė daugiau kaip 29 tūkst. Gazos Ruožo palestiniečių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

psaunuolis brazilas

tik hutsiai ir brazilai isdryso pasakyti tiesa o likusieji tyli subines surauke!

Tiesa

Klausi, kur teisybė. Ji ten, kur vadovaujamasi savo šaltu protu, o ne brukama propaganda. Sakai, kad nuo Biblijos laikų tas žemės lopinėlis priklauso Izraeliui? Klysti. Paskaityk šias Biblijos eilutes, sužinosi tiesą: Iš.33,3; Iz.5,7-8; Mch.2,2; Jer.2,7; Iz.9,12-13; Iz.9,16-17; Iz.10,22.

kur teisybė

Paskaičius komentarus, atrodo, kad rašo vien prijaučiantys agresoriams ir okupantams.Tai tikri rusai kurie stengiasi įrodyti, jog Izraelis užpuolė taikiai miegančią Palestiną, išžudė virš tūkstančio pasienio kaimų gyventojų ir kiek jaunimo pagrobė tiesiai iš festivalio ir dar dabar laiko nelaisvėje??? Iš kur tiek daug prijaučiančių islamistams? Žydai nesibruka į Europą, nelipa per užtvertas sienas, neprašo pašalpų , nesprogdina žmonių, neišnaudoja Europos, neprašo būti iųlaikomais, nevelka čion savo giminių. kaip tai daro visi islamistai, kurie įsitvirtina Europoj,nedirba,gyvena iš vietinių mokesčių ,reikalauja statyti jiems mečetesir t.t. Žydai gyvena savo šaly kuri jiems priklausė dar nuo Biblijos laikų ir gina savo žemę ir žmones teisėtai. Jie turi laimėti, taip kaip turi laimėti ir ukrainiečiai ir taip duoti į kailš užpuolikams ir agresoriams, kad jiems praeitų noras pulti kaimynus ir brautis į Europą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS