Izraelis dėl padegamųjų balionų sustabdė kuro tiekimą į Gazos Ruožą | kl.lt

IZRAELIS DĖL PADEGAMŲJŲ BALIONŲ SUSTABDĖ KURO TIEKIMĄ Į GAZOS RUOŽĄ

  • 0

Izraelis antradienį blokavo kuro tiekimą į Gazos Ruožą, nes iš palestiniečių anklavo vėl buvo paleista padegamųjų balionų.

Tai turės skaudžių padarinių nuolat su elektros energijos tiekimo pertrūkiais susiduriančiam palestiniečių anklavui, ypač jo ligoninėms.

Šis žingsnis žengtas reaguojant į padegamųjų balionų leidimą iš Gazos Ruožo, dėl kurio pasienyje kilo virtinė gaisrų, nurodė Izraelio gynybos ministerijos palestiniečių civilinių reikalų departamentas (COGAT). 

Kuro tiekimas buvo blokuotas antradienį ryte prekėms skirtoje Kerem Šalomo perėjoje. Draudimas galios iki atskiro pranešimo, rašoma COGAT išplatintame pranešime.  

Palestiniečiai iš Gazos Ruožo dažnai leidžia į žydų valstybės teritoriją padegamuosius balionus ir aitvarus, sukeliančius gaisrų. Praėjusiais metais palestiniečiams yra pavykę padegti didžiulius dirbamos žemės plotus Izraelio pietuose.

Izraelis jau daugiau kaip dešimtmetį taiko islamistų judėjimo „Hamas“ valdomam Gazos Ruožui blokadą. Anot žydų valstybės, šios priemonės būtinos siekiant izoliuoti „Hamas“. Nuo 2008 metų Izraelio pajėgos triskart kariavo su šiuo islamistų judėjimu.

Kritikai savo ruožtu teigia, kad ši blokada yra kolektyvinė bausmę dviem milijonams šio pajūrio anklavo gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS