Izraeliui perduotas įkaitų sąrašas, kurie turėtų būti paleisti | kl.lt

IZRAELIUI PERDUOTAS ĮKAITŲ SĄRAŠAS, KURIE TURĖTŲ BŪTI PALEISTI

Izraelis gavo sąrašą su pavardėmis įkaitų, kurie turėtų būti paleisti pirmadienį. Tai pranešė premjero Benyamino Netanyahu biuras. Naktį perduotas sąrašas esą tikrinamas. Kiek įkaitų kol kas paskutinę sutartų keturių dienų paliaubų dieną bus paleista, nenurodoma.

Nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, bus paleista vienuolika žmonių. Ir islamistinė „Hamas“ grupuotė Gazos Ruože patvirtino, kad Kataro ir Egipto atstovams perdavė sąrašą asmenų, kurie pirmadienį atgaus laisvę. Abi šios šalys tarpininkauja konflikte tarp Izraelio ir „Hamas“.

Tai būtų ketvirtoji įkaitų grupė, paleista nuo paliaubų pradžios praėjusį penktadienį mainais už palestiniečių kalinių iš Izraelio kalėjimų paleidimą. Iki šiol paleisti 58 įkaitai. Izraelis savo ruožtu iš kalėjimų paleido 177 palestiniečius.

Yra vilčių, kad paliaubos bus pratęstos. B. Netanyahu sekmadienį signalizavo, kad iš esmės tam pritaria. „Hamas“ ir Izraelio susitarimas numato galimybę pratęsti ugnies nutraukimą mainais už dešimt įkaitų paleidimą per dieną. Pagrobėjų rankose vis dar yra apie 180 įkaitų. „Hamas“ taip pat teigia siekianti paliaubų pratęsimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS