J. Bideną seksualine prievarta apkaltinusi moteris prašo Rusijos pilietybės | kl.lt

J. BIDENĄ SEKSUALINE PRIEVARTA APKALTINUSI MOTERIS PRAŠO RUSIJOS PILIETYBĖS

Moteris, per 2020-ųjų JAV prezidento rinkimus apkaltinusi dabartinį šalies lyderį Joe Bideną (Džo Baideną) seksualine prievarta, antradienį pasirodė Maskvoje, kur sakė prašysianti prezidento Vladimiro Putino suteikti jai Rusijos pilietybę.

Tara Reade (Tara Rid), 1993-iaisiais trumpai dirbusi J. Bideno biure Senate, teigė norinti likti Rusijoje, nes vienas respublikonų įstatymų leidėjas ją perspėjo dėl gresiančio fizinio pavojaus.

59-erių moteris rusų žiniasklaidos grupei „Sputnik“ duotame interviu sakė, kad į Rusiją atvyko kaip turistė, tačiau išlipusi iš lėktuvo Maskvoje esą pirmą kartą po labai ilgo laiko pasijuto saugi, išgirsta ir gerbiama.

2020-ųjų pradžioje T. Reade pavardė mirgėjo laikraščių antraštėse dėl jos pareiškimo, kad 1993-ųjų rugpjūtį, kai jai buvo 29-eri, tuometinis senatorius J. Bidenas seksualiai prie jos priekabiavo.

Jos kaltinimai pasirodė kaip tik tuo metu, kai dabartinis JAV vadovas stiprino savo rinkiminę kampaniją prieš tuometinį prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kuris pats yra sulaukęs kaltinimų seksualiniu išnaudojimu ir išžaginimu.

J. Bidenas jos teiginį tuomet kategoriškai paneigė: „Tai netiesa. Vienareikšmiškai sakau: to niekada niekada nebuvo.“

Anot T. Reade, po įtariamo incidento ji pateikė skundą, tačiau jokių įrašų apie tai nerasta. Neaišku, ar jos kaltinimai kada nors buvo oficialiai tiriami.

Geopolitikos analitike save pristatanti moteris interviu „Sputnik“ teigė, kad po to, kai 2020-aisiais paviešino savo kaltinimus, jai buvo grasinama kalėjimu, buvo grasinama jos gyvybei, ji buvo vadinama Rusijos agente.

Sėdėdama šalia Marijos Butinos, Rusijos įstatymų leidėjos, kuri 2018-aisiais Vašingtone buvo suimta ir įkalinta dėl įtarimų šnipinėjimu, T. Reade interviu ėmusiam žurnalistui sakė visada mylėjusi Rusiją.

„Rusija man neatrodo priešas, kaip ir daugeliui amerikiečių“, – pareiškė ji.

„Norėčiau kreiptis į Rusijos Federacijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl Rusijos pilietybės, – kalbėjo T. Reade. – Pažadu būti gera pilietė.“

Ji pridūrė, kad taip pat nori išsaugoti JAV pilietybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

O ka ten veikt

JAVarastyne.

israsas is ligonio anamnezes

bidenas nieko jau neprisimena is savo gyvenimo jisai yra tokioj bukleje jog atsikeles ryte nesupranta kur randasi o nakti bijo uzmigti ir saukia mama

Anonimas

Iškrypėlis senas,dvėsti laikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS