J. Bidenas apsilankė tilto griūties vietoje Baltimorėje | kl.lt

J. BIDENAS APSILANKĖ TILTO GRIŪTIES VIETOJE BALTIMORĖJE

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmą kartą nuo tilto griūties Baltimorėje JAV Marilando valstijoje apsilankė nelaimės vietoje. Penktadienį jis pradžioje incidento vietą apžiūrėjo iš oro, o tada susitiko pokalbių su Marilando gubernatoriumi Wesu Moore, įvairių institucijų atstovais, taip pat gelbėtojais ir žuvusiųjų artimaisiais.

Per spaudos konferenciją netoli nelaimės vietos J. Bidenas pakartojo pažadą finansuoti tilto atstatymą iš federalinių lėšų. Velykų savaitgalį buvo pradėti šalinti pirmieji tonas sveriantys tilto fragmentai. Nuo incidento plieninis karkasas blokuoja judėjimą iš Baltimorės uosto, nelaimės vietoje vis dar stovi ir incidentą sukėlęs laivas. Ribota komercinė laivyba turėtų būti atnaujinta iki balandžio pabaigos, o į uostą vedantis kanalas, tikimasi, bus visiškai parengtas naudoti iki gegužės pabaigos.

J. BIdenas pabrėžė, kad be JAV automobilių pramonės nuo uosto priklausomos ir daug kitų didelių bendrovių, įskaitant prekybos milžinę „Amazon“. Jis pažadėjo finansinę paramą žmonėms, kurių darbo vieta priklauso nuo uosto.

Praėjusią savaitę konteinerinis laivas „Dali“ rėžėsi į Francis Scott Key tilto atramą ir daugiau kaip 2,5 km ilgio keturių eismo juostų automobilių tiltas sugriuvo. Penktadienį pranešta, kad ištrauktas trečiosios aukos kūnas. Dar trys asmenys laikomi dingusiais. Aukos, institucijų duomenimis, yra lotynų amerikiečių kilmės darbininkai, nelaimės metu atlikę tilto remonto darbus.

„Žala yra didžiulė, o mūsų širdys vis dar sudaužytos, – penktadienį sakė J. Bidenas. – Atvykau čia gedėti kartu su jumis“.

Vyksta nelaimės tyrimas. Pirmaisiais duomenims, incidento priežastis galėjo būti laive dingęs elektros energijos tiekimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vilkė Larsenai, Tu Kvaiša

©

ogi

reiktu istirt negatyvus kai filmavo si /artista' nes galejo i kadra pakliut anunakiu dvasios kuriosn plika akim nesimato ir bus aisku kas vadovauja siam /spektakliui/?

juokas

ilgai miegojo senelis dzo kol atsibudo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS