J. Bidenas atvyko į inauguraciją Kapitolijuje | kl.lt

J. BIDENAS ATVYKO Į INAUGURACIJĄ KAPITOLIJUJE

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) trečiadienį atvyko į Kapitolijų Vašingtone, ruošiantis pradėti jų inauguracijos ceremoniją.

Tiesioginėje televizijos transliacijoje buvo matyti, kaip kortežu atvežtas kaukes dėvintys J. Bidenas ir jo žmona Jill (Džill), taip pat K. Harris su savo vyru įžengė į Kapitolijaus pastatą, kur juos pasveikino Kongreso lyderiai.

Planuojama, kad vidurdienį vietos (19 val. Lietuvos) laiku ant Kapitolijaus laiptų 78 metų J. Bidenas duos prezidento priesaiką Aukščiausiojo Teismo pirmininko Johno Robertso (Džono Robertso) ir taps 46-uoju šalies vadovu.

Kiek anksčiau bus prisaikdinta 56 metų K. Harris – pirmoji juodaodė ir pirmoji azijiečių kilmes moteris, užimsianti viceprezidento postą.

Kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) išvyko iš Vašingtono likus trims valandoms iki inauguracijos. Jis tapo pirmuoju per daugiau kaip 150 metų JAV prezidentu, atsisakiusiu dalyvauti prisaikdinant jo įpėdinį.

Inauguracija vyks praėjus lygiai dviem savaitėms po D. Trumpo šalininkų įsiveržimo į Kapitolijų, jiems siekiant sutrukdyti Kongresui patvirtinti J. Bideno pergalę per lapkritį vykusius rinkimus.

Tarp dalyvausiančių ceremonijoje bus buvę prezidentai Barackas Obama (Barakas Obama), George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) ir Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Inauguracijoje taip pat dalyvaus viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas). Anksčiau trečiadienį jis nedalyvavo netoli Vašingtono esančioje Andrewso (Endriuso) oro pajėgų bazėje įvykusioje D. Trumpo atsisveikinimo ceremonijoje.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Manau

Viskas gerai ,turi naują prezidentą, kariškiai saugojo Bideno inauguraciją.Pagaliau ,manau ir pandemija baigsis .

kodel

kodel vardai lietuviu kalba rasomi skliausteliuose? kodel ne anglu kalba skliausteliuose? mes cia jau visai amerikonu kolonija tampam ar kaip suprast?

liberalas

Eidamas į inauguraciją Bidenas prisiminė, kad kažką pamiršo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS