J. Bidenas ir D. Trumpas laimėjo pirminius rinkimus Luizianoje | kl.lt

J. BIDENAS IR D. TRUMPAS LAIMĖJO PIRMINIUS RINKIMUS LUIZIANOJE

  • 1

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį laimėjo Luizianos pirminius rinkimus ir surinko dar daugiau delegatų paramos po to, kai jau faktiškai užsitikrino savo partijų nominacijas.

J. Bidenas taip pat dalyvavo Misūrio demokratų pirminiuose rinkimuose, kurių rezultatų laukiama kitą savaitę.

Nė vienose iš lenktynių nebuvo įtampos. J. Bidenas ir D. Trumpas jau įveikė savo pagrindinius konkurentus. Tačiau pirminių rinkimų varžybas vis tiek atidžiai stebi ekspertai, ieškodami rinkėjų aktyvumo ir protesto ženklų.

Kalbant apie J. Bideną, kai kurie liberalai reiškia savo pyktį dėl Izraelio karo prieš „Hamas“ po spalio 7-osios kovotojų grupuotės išpuolio prieš žydų valstybę. Nuo tada, kai Izraelis pradėjo puolimą, Gazos Ruožo institucijos pranešė apie daugiau kaip 32 tūkst. žmonių, iš kurių du trečdaliai – moterys ir vaikai, žūtį.

Mičigano arabų amerikiečių bendruomenių pradėtas protesto judėjimas išplito keliose kitose valstijose.

D. Trumpas yra dominuojanti savo partijos figūra ir jau trečią kartą iš eilės užsitikrino respublikonų nominaciją. Tačiau jo kandidatūrai nepritaria žmonės, nerimaujantys dėl jo teisinių bėdų arba kritikuojantys jo kadenciją Baltuosiuose rūmuose, pasibaigusią netrukus po 2021-ųjų sausio 6-ąją jo šalininkų surengto sukilimo, kurį paskatino jo melagingos teorijos apie neva suklastotus rinkimus.

Oficialūs pranešimai dėl kandidatų bus paskelbti tik per nacionalinius partijų suvažiavimus. Respublikonai liepos 15–18 dienomis rengia susitikimą Milvokyje, Viskonsino valstijoje, o demokratai susitiks rugpjūčio 19–22 dienomis Čikagoje, Ilinojuje.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 5 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KAIP ČIA TIKTŲ....

Jų viduryje įmontuoti Šimonytės nuotrauką...Būtų pilnas berazūmių prezidentų komplektas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS