J. Bidenas padvigubino JAV taršos mažinimo tikslą | kl.lt

J. BIDENAS PADVIGUBINO JAV TARŠOS MAŽINIMO TIKSLĄ

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį prieš viršūnių susitikimą klimato klausimais padvigubino skaičius dėl šalies ambicijų mažinti taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir pažadėjo, kad didžiausia pasaulio ekonomika iki 2030 metų šią taršą sumažins 50–52 procentais, palyginti su 2005 metų lygiu.

J. Bidenas pažadėjo, kad JAV ekonomika taps daug „žalesnė“, ir pakoregavo Paryžiaus klimato susitarime buvusio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) numatytą tikslą iki 2025 metų taršą sumažinti 26–28 procentais, palyginti su 2005 metų lygiu.

Naujasis tikslas, kurį JAV prezidentas oficialiai paskelbs vėliau ketvirtadienį subūręs 40 pasaulio lyderių į virtualų Žemės dienos viršūnių susitikimą, turi paskatinti pasaulį „didinti ambicijas ir kovoti su klimato kaita“, žurnalistams sakė vienas J. Bideno administracijos pareigūnas.

JAV pavyzdžiu jau seka Japonija, ketvirtadienį paskelbusi, kad siekia iki 2030 metų taršą sumažinti 46 procentais. Šis skaičius yra daug didesnis nei žadėta anksčiau.

„Siekiame (taršą) šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis sumažinti 46 procentais fiskaliniais 2030 metais, (palyginti) su fiskaliniais 2013 metais“, – prieš J. Bideno organizuojamas diskusijas sakė Japonijos premjeras Jošihidė Suga (Yoshihide Suga).

Japonijos fiskaliniai 2030 metai prasidės tų kalendorinių metų balandį.

Anksčiau šalis žadėjo taršą iki 2030 metų sumažinti 26 procentais, palyginti su 2013 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

EILINIS AMERIKOS SPEKTAKLIS...

"Mes didingi ir mes visur priekyje"...Tik...tokia smulkmenėlė - niekaip nesugebame išsirinkti sau Prezidentą. Vis kažkas trukdo iš išorės. Ir...niekaip nesugebame padaryti elementarios tvarkos SAVO PŪVANČIOJE VALSTYBĖJE. Amerika visuomet suklestėdavo, kai Europoje vykdavo karai. Pasirodo, už Amerikos "pagalbą" tarybų sąjungai antro pasulinio karo metu, Rusija jai skolą mokėjo iki 2006 metų...Čia ir yra ta garsioji "Amerikoniška pagalba", kai duodi 1 dolerį, o gauni 10...

tai

ka daryt kad sumazint? reikia maziau est tai maziau ir siksit bei bezdesit ypac BR kur kareiviai kvepuoja CO 2 .......

juk

tai ligonis reiskia nera kam atsakyt uz pasekmes kurias kuruoja obam......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS