J. Bidenas pirmą kartą po izoliacijos dėl COVID-19 išvyko iš Baltųjų rūmų | kl.lt

J. BIDENAS PIRMĄ KARTĄ PO IZOLIACIJOS DĖL COVID-19 IŠVYKO IŠ BALTŲJŲ RŪMŲ

Užbaigęs izoliaciją dėl pakartotinai persirgtos COVID-19, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sekmadienį pirmą kartą nuo praėjusį mėnesį gauto teigiamo testo rezultato išvyko iš Baltųjų rūmų.

Prezidentas keliauja į gimtąją Delavero valstiją susitikti su pirmąja ponia Jill Biden (Džil Baiden).

J. Bidenui šeštadienį atliktas COVID-19 testas buvo neigiamas, praėjus kelioms dienomis po koronaviruso infekcijos atsinaujinimo, ir jis galėjo užbaigti izoliaciją, trukusią ilgiau nei tikėtasi.

Praeitą savaitę jis praleido karantine, kai jam testu buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Liga buvo nustatyta pakartotinai, kai J. Bidenas jau atrodė pasveikęs nuo anksčiau nustatytos pirmosios infekcijos.

Baltųjų rūmų gydytojas Kevinas O'Connoras (Kevinas O'Konoras) naujausiame pranešime šeštadienį nurodė, kad J. Bidenas „dėl visa pikta“ toliau izoliuosis, kol sulauks antro testo neigiamo atsakymo.

Sekmadienį Baltieji rūmai nesakė, kada prezidentas gavo neigiamą antro testo atsakymą.

Jaučiuosi puikiai.

„Jaučiuosi puikiai“, – prie Baltųjų rūmų lipdamas į prezidento sraigtasparnį sakė J. Bidenas.

Bidenai turėtų praleisti dieną atostogautojų pamėgtame Rihobot Biče.

Iš pradžių koronavirusinė infekcija JAV lyderiui buvo nustatyta liepos 21-ąją, jis pradėjo vartoti antivirusinius vaistus „Paxlovid“. Kaip sakė gydytojas, prezidento gyvybinės funkcijos visą ligos periodą išliko normalios, bet jis slogavo, kosėjo, jautė gerklės ir kūno skausmus.

Praėjusią savaitę J. Bidenas pasveiko po pirmo susirgimo COVID-19 liga, tačiau po keturias dienas iš eilės gautų neigiamų atsakymų liepos 30-ąją vėl buvo gautas teigiamas testo rezultatas ir prezidentas vėl izoliavosi iki šio šeštadienio.

Prezidento izoliacijos metu pirmoji ponia buvo Delavere.

Pirmadienį Bidenai turi apsilankyti nuo potvynių nukentėjusiame Kentukyje ir susitikti su gyventojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

matomai ja ucia griztancio Trumpo kuris neatleis uz falsa ir dauguma ji palaikys ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS